Bloggar vidare

Denna blogg kommer att läggas ner. Jag kommer hädanefter att skriva på: ensson.wordpress.com

??

http://ensson.wordpress.com/
Kolla in den. Duger den som grund??

Starka känslor

En ledare skriven idag i Vf, läs den här går ut med att det är svårt att förstå sig på logiken i det som sker och skett runt om med vargjakten från båda lägren.
Ja, jag håller med i allt som skrivs, utom om en sak. Det står i artikeln att det är vargbevarare som hotat, men det är ju så att hoten också har kommit från andra hållet, från jägarna. Men jag håller med om att det är patetiskt att vi inte kan tillåta varandra att ha olika åsikter i denna fråga.
Men det finns så många sådana frågor som vi inte är tillåtande i. I Eda kommun har vi den ständigt pågående debatten om sopförbränningen. En som är emot den blir beskylld för än det ena än det andra. Ganska sjukt.

En rädd sektionschef

I en artikel i vf som du hittar här så kan vi läsa om en sektionchef som är rädd för att förlora jobbet. Jobbet med att det kom så många nya arbetslösa till arbetsförmedlingen ska bli spännande. Utstötta, förtvivlade människor, visst det finns garanterat undantag men jag tror på den goda sidan av människan och tror att det inte är så många som utnyttjat det. Tycker det är skamligt när en chef uttalar så nedlåtande som om att det ska bli spännande. Men han är väll själv rädd för att bli arbetslös kan jag tro och vill inte störa sig med sina arbetsgivare, staten.

Politiker

"En del politiker är som en krokodil,
stor käft och små öron." 
Fått av: Viktoria Hansson.

Lite lugn start på dagen här idag.

Ska lägga upp ett citat bara nu. Sen ska julen ut här hemma, börjar skriva och kolla under eftermiddagen.

En till

Hmm, verkar bli en stor grupp här detta....

Man kan inte förneka att kvinnor är dåraktiga, Gud skapade ju dem till mannens avbild.

Upplagt på facebook av en vän.

Ändringar

Hmm, har tagit bort 4 kategorier och lagt till en. I morgon ska jag göra om lite mera, även en idiot kanske kan detta. Hmm, värt ett försök med att få ordning på denna idioten som skriver nu i alla fall.

Facebook citat igen

För att undvika kritik, säg ingenting, gör ingenting, var ingenting.

I en familj är kvinnan regeringen,mannen folket och barnen oppositionen.

Båda två upplagda av en vän.

Arbete

Om jag inte arbetade
vad i helvete skulle jag
göra då?
Knarka kanske
Men det är ju också ett jobb.
Ett jävla flängande med
inbrott och själva köpandet av
skiten och sen om igen
så det utesluter vi
Jag kunde leva på andra
men risken finns ju
att också det är ett rätt så hårt
arbete
Jag kunde lägga in mig på
sjukhus och bara ligga där
blickstilla
men jag kan ge mig fan på
att det också med tiden skulle kännas som ett
arbete
Så jag arbetar väll på då
Jag har väll inget val
Men nånting säger mig
att Gud från början
inte alls menade att vi skulle
syssla med nåt satans
arbete
Av: Ulf Lundell

Citat från Facebook

ta dagen som den kommer lev livet varje dag fast helst ditt eget !!!!!!!!!!!!!!
Av: Vibecke Bratlie. Min.

DF

Avslöjade sig i dagens Arvika Nyheter. Lite kul är det att det är den som jag trodde. Ska använda det som smeknamn på han i framtiden. Lite extra roligt är det att också HEL har insett vikten av en pressansvarig som svarar och ställer de ledande frågorna. Kanske finns det en mediagrupp inom HEL. Skit samma Lycka till i valet och hoppas på en spännande och ren valrörelse och inte som det brukar med en massa pajkastning.

Sparka på den som ligger, rätt väg att gå.

I Sverige har vi efter valet 2006 märkt att den lilla människan ska tryckas ner mer och mer. "Vi ska jobba i stället för att gå på bidrag", "Skulder ska drivas in till varje medel", ja känner ni igen orden? Nu är det så att visst ska man arbeta i stället för att leva på bidrag. Visst ska man betala sina skulder. Men vart finns humanismen?
Jag vet om folk som haft en ränteskuld hos ett företag som var på hela 6 kronor, den gick utan varning till inkasso som lade på 160 kronor, detta utan att de som hade skulden på 6 kronor fick en påminnelse från företaget som skulden var till. Sedan överklagade paret det hela, men i väntan på att överklagan skulle gå igenom, ja då betalades räkningen den 21 i en månad. Sista betaldagen på räkningen var den 18 samma månad som betalning skulle ske. Ja, då fick intrum brått och skickade det hela till kronofogden, som med hull och hår tog emot skulden. Oj, vad snabbt det kan gå. Nu stoppades kravet då paret kunde bevisa att skulden var betald. Men hur tänker kronofogden när man går med på att driva in en sådan enorm skuld som 6 kronor från början och hur orkar det första företaget lägga ner all den tid som det innebär att driva in en skuld, när det rör sig om hela 6 kronor?
Ja, det är minst sagt sjukt. Om en person som vi kan se i detta inslag har en skuld på 9500 kronor, har en fastighet som faktiskt är en säkerhet. Varför kan inte då hans bank hjälpa till med de pengarna till skulden i stället för att han riskerar bli skyldig ännu mera, då fastigheten kanske säljs till underpris som inte täcker de eventuella banklån som finns? Banken förlorar ju mera på det i längden. Tycker det är en konstig värld vi lever i, när vår inhumana människosyn har gått så långt som det gått.
Vet ett annat par som efter en massa krångel med banken fick köpa ett hus. Killen hade ett banklån som han skötte prickfritt under många år. Han har dessutom fast jobb sedan lång tid tillbaks. Sitt gamla hus sålde han med vinst. När han sedan kommer till samma bank och vill låna en lägre summa än på det gamla banklånet som han löst bort, ja då ska han inte få låna för de är inte säkra på att ekonomin håller! Är det inte sjukt så säg? En kund som har haft samma bank i 10 år, fast jobb sedan många år, aldrig betalningsanmärkningar, precis haft lån och 2 månader senare bli nekad? Inte konstigt att det är svårt att få igång hjulen i Sverige igen. Nu löste det sig i alla fall och paret fick sitt hus till sist. Men jag förstår inte logiken i det hela.

Framtiden

Hur blir det i framtiden, typ år 2012 för mig som person och hur kommer det att se ut i världen?
Hmm, bra fråga. Spekulerar på här nu.
Jag tror att jag fortfarande kommer att bo kvar i denna håla i väst Värmland. Lika fattig som nu, men fan vet om jag hade varit lyckligare med en massa pengar. Visst, livet hade blivit enklare att leva men det är ju inte samma sak som att jag hade lyckligare. Men jag kanske hade varit det, det märks den dagen om jag nu får uppleva en storvinst. Familjen, ja barnen kommer jag alltid att vara far till. Om de kommer att bo hos mig på heltid eller halvtid (som vi har det nu), det vet jag inte. Men det märks. Är nöjd som vi har det nu i alla fall. Inga bekymmer åt något håll och samarbetet fungerar jättebra.
Hur kommer det att se ut i omvärlden då? Ja, jag tror inte det kommer att vara någon direkt större mera skillnad än idag. Jag tror dock att USA kommer att ha ökat sitt militära övervåld på omvärlden. EU kommer att stampa runt i samma spår och inte komma till några större beslut utan det utmynnar alltid i något värdelöst dokument. Jag tror att vi kommer att ha gått igenom en enorm krasch på bostadsmarknaden i Sverige, denna krasch tror jag kommer redan påbörjas under detta året.

Robin Hood.

Som jag har skrivit om i tidigare blogg inlägg så antog jag att SOCIALDEMOKRATERNA skulle göra om a-kassan samt sjukersättningen. Dock så skulle de inte göra om den helt utan bara delvis och i dagens DN kan vi läsa hur.
Är detta rätt väg att gå? Ja, det tror jag att det är. Vi hade enligt det gamla systemet alldeles för många kryphål i både a-kassereglerna samt inom sjukersättningen. Folk gick hemma och gjorde ingenting, men fick fortfarande en massa pengar för det under alldeles för lång tid. Men att tvärvända som nu har skett är inte rätt väg att gå. Inte heller var den gamla vägen bra. Visst verkar det då mera logiskt att mötas på halva vägen? Som vanligt brukar det vara det bästa att mötas på halva vägen.
Sak samma kommer man att göra med sjukförsäkringssystemet. Ett system som enligt den gamla modellen förtidspensionerade alldeles för många unga människor. Och som gick till det hemska system som vi har i dag. Jag tror att detta har varit en mycket svår börda för den förre SOCIALDEMOKRATISKA regeringen att bära och att man var glad över att det var en borgerlig regering som genomförde förändringen. Men tyvärr har denna regerings politik varit byggd på åsikten handla först och tänk sen och försök att släta över så mycket vi kan. SOCIALDEMOKRATERNA kommer inte att helt gå tillbaks till det gamla systemet, utan hamna någonstans på mitten här också.
Men men, min röst kommer de inte att få någon av dem i riksdagsvalet. Sen om mitt parti kommer in i riksdagen och allierar sig med oss, ja det får vi se.

En person en röst.

Ja, det är lätt att skylla på att det svenska sättet att rösta och det är klart att det finns säkerligen saker och ting i det systemet vi har som kan förändras så att det blir bättre. Insändaren jag skriver om finns här och i dagens VF.
Men, glöm inte att du också i Sverige har möjlighet att kryssa och stryka på valsedlarna. Dessa personröster räknas då in i systemet och listan görs om efter det. Om det nu blir nog många procent som röstar med kryss på den personen. Sen har vi den underbara rättigheten att själva engagera oss i ett politiskt parti och själva vara med och yttra oss om hur riksdagslistan ska se ut före valet. Jag är medlem i PIRATPARTIET och har för där varit medlem i SOCIALDEMOKRATERNA och jag har varit med och röstat på listorna inom de båda partierna, dock inte i år då på SOCIALDEMOKRATERNAS utan jag har röstat på PIRATPARTIETS riksdagslista och lagt mina 22 röster som jag tycker i den ordning jag själv tycker är bäst.

Livsstrypare.

Har under en tid haft problem med min ekonomi och lever på existensminimum och kronofogden tar 2478/månad av mig. Vem fel det är - jo mitt eget, så det är bara att bita ihop och kämpa på.
Men det jag tycker är intressant i sammanhanget är hur jävla livegen man blir. Inkasso bolag och andra ställen som inte vill skicka in mina ärenden till fogden utan man får vackert stå och vänta på nästa avslag. Sen har vi alla dessa underbara kreditupplysningsföretag.
Jag fick ett brev från Sergel Inkasso idag och frågeställare var Telia Sonera. Jag har sedan en tid en skuld hos dem och min skuld ligger på kronofogden för indrivning. Hmm, varför begär man då en kreditupplysning? Och det mest fascinerande av allt är att Sergel Inkasso kan idag redan se min inkomst, skatt, underskott av kapital samt min slutgiltiga skatt.
Hur går detta ihop, deklarationen är inte underskriven än och en massa avdrag är inte gjorda. Någon som kan/vill förklara?

Negativ?

Har man rätt att bli besviken på sina stamkunder som efter 10 år sviker, bara för att det har öppnat ett nytt ställe i en liten ort som denna? Ja, det tycker jag faktiskt att man har. Ali som driver Valvet här i Åmotfors, har funnits i bygden i 10 år på olika företag. Han har sett våra barn växa upp, han kan allas namn och han har samma goda kvalité på sin mat hela tiden. Likadana priser har de olika pizzeriorna också. Varför ska man då "testa" det nya stället när man vet att kvalitén är så bra som den är på stamstället?
Värt att tänka på. Jag kommer att stanna på Valvet pub och Pizzeria och på Åmot's Pizzeria jag. Där vet jag vad jag får.

En olycka.....

Läs denna artikel från VF och fundera på hur du själv skulle reagera....
Jag hade nog i alla fall sett framför mina ögon hur körkortet hade flugit sin kos.

Tillstånd 9

Att börja leva är att börja dö.
Döden lever i allt som växer.
Att leva med den är en förutsättning.
Av: Claes Andersson

Bemanningsföretagen tar pengar från de sjuka.

Finns en mycket intressant debatt artikel att läsa på aftonbladet att läsa idag om den kommande avtalsrörelsen. Du kan läsa den här.
Ja, så kan man ju också se på problematiken med att lönerna lockar över anställda från trygga fasta anställningar, till de mer otrygga vikariatens värld som så många är i förstunden, enbart för att tjäna mera pengar på en kort tid. Det är bara att se på det perverst sjuka hyrpersonal systemet inom vården, där framför allt läkare mjölkar pengar ur de svenska landstingen som senare måste göra ytterligare besparingar för att pengarna inte räcker till. Är det verkligen detta Sverige vi vill ha? Inte jag i alla fall, men tyvärr är vi mer och mer på väg dit.
När jag för tre år sedan slutade inom den psykiatriska vården i Värmland, ja då hade vi äntligen fått bort hyrläkare på vår avdelning. Tills den dagen hade vi haft hyrläkare i 8 år och det sista året var genomsnittskostnaden per hyrläkare och månad 300 000. Den högst betalade hade 473 100/månad. Hmm, svårt att se vart pengarna tar vägen? Inte konstigt att man inom bemanningsföretagen är ute och försvarar sitt system med hyrpersonal. De tjänar ju grova pengar på att roffa år sig från landstingen.
Tänk om ordförande Anders Knape (Sveriges kommuner och Landsting) kunde ta sitt ansvar för vår gemensamma kassa och lägga fram ett förslag, där samtliga Sveriges kommuner och Landsting kunde enas om ett gemensamt avslut på hyrpersonal. Då vänder snart ekonomin för landstingen och kommunerna och vi kan återigen skaffa vårdplatser istället för att de ska hamna i de fickor där de behövs minst.
Sen kan man ju alltid i alla fall ta sig en funderare på om vi ska procentuella löneökningar för alla grupper, eller om vi ska ha kronor eller om verkligen samtliga lönegrupper i Sverige behöver ha en löneökning. Visst är det så att alla vill vi ha mera i plånboken oavsett hur mycket man tjänar. Men, det är hög tid att det sker en gemensam lönesatsning på de verkligen lönesvaga i samhället som inom vården, skolan och övriga delar av service sektorn. Här behövs det löneökningar på 5000/månad om det ska bli en skälig lön för deras insatser. Men det gemensamma argumentet blir alltid - det finns det inga pengar till. Ja, det kanske det inte finns, men fortfarande är denna grupp värda en sådan löneökning. Då får man ta sig en funderare på vart pengarna går.

Fy fan!!

Tänka sig att man i Sverige år 2010 inte har större respekt för varandra och kan tillåta att vi alla har rätt att yttra sig om precis vad man vill. Läs här om en man i Filipstad som inte har rätt att säga vad han tycker om vargjakten.
I Sverige idag trodde jag att vi hade yttrandefrihet och att vi kunde tillåta varandra att tycka om saker och ting utan att för den sakens skull behöva bli utsatt för hot och andra vidrigheter. Hur mår egentligen en sådan människa som inte tillåter någon att tycka som den vill? Det måste vara jobbigt att leva med ett sådant inre hat groende hela tiden. Visst är vargfrågan en het potatis. Men även i denna lilla håla (Åmotfors), får man inte ha egna åsikter. Vi har själva haft vår "vargkonflikt" men i form av en fjärrvärmepanna. Tycka vad man vill om den, men det tragiska är att man inte respekterar varandra som personer för det. En jävligt värdelös människosyn i grund och botten. Visst kan man tala om vad man tycker och det ska man också göra, men tyvärr vågar inte folk stå för sina ord utan de skriver anonymt. OJ, vilka "tuffingar" det finns.
Nej, framför det fria ordet, låt demokratin jobba och framför allt tillåt att andra inte tycker som du.
Micke

10%?

MUF's ordförande tycker till om vargjakten här.
Ja, jag vet att detta blir den officiella % om man nu ska tro på att det finns eller snarare fanns 210 vargar i Sverige. Men, då ska man också ta i åtanke att länsstyrelsernas rovdjursansvariga inte har full koll på hur många vargar det verkligen finns i Sverige. Det var inte allt för länge sen som Värmlands fick komma hit till kommunen, då ett jaktlag krävde att han skulle det. Det fanns nämligen inga produktiva vargpar i det området sa han. På en timme så fick denne man se 4 stycken varglyor, som alla 4 hade valpar som lekte utanför.
Visst, detta kan vara ett undantag men det kan också vara en verklighet som det behöver kollas upp mer och vilka är då bäst på att göra det. Jo, jägarna, men självklart ska de inte själva inventera utan man ska ta hjälpa av dem. Det är ju trots allt så att de finner bäst i sina egna skogar.
Sen kan vi tycka att det var en slakt med alla dessa jägare i skogarna på en och samma gång och det kanske måste ändras på i framtiden. Visst kan vi få in nytt blod i vargstammen för att minska inavlen. Visst måste det gå att prata med varandra i dessa frågor.
Tyvärr har denna frågat blivit en fråga om för eller emot vargjakt och inte ett samtal om ämnet där man möts på halva vägen. Tror nog att vi alla ska tänka till en runda till i frågan och gemensam komma fram till en lösning för att bevara och stärka både antalet vargar och dess gener med att föra in nytt blod i den.
Kul med en fråga som väcker så mångas känslor.
Micke

Sova gott?

Läste för en tid sedan en bok av en författare som heter Bo Johansson, boken heter Under bar himmel. Denna bok är en underbar beskrivning om livet som hemlös. Möten med människor som lever på Stockholms gator, möten med personligheter och hur olika ödet kan komma till oss som människor. I dag har även aftonbladet.se en artikel i ämnet som ni kan hitta här.
Jag är glad att jag har jobbat med det som jag gjort innan jag nu kör taxi igen på heltid. Många är de förtvivlade människoöden man har fått ta del av. Både när jag jobbat på behandlinghem för rättspsyk patienter och på avd. 2 vid Arvika sjukhus. Det är så lätt att man säger att de får skylla sig själva och att de kan ta tag i sina liv. Så tänkte jag också innan jag började inom vården. Visst är det så att var och en själva måste vilja för att klara sig ur den misär de lever i, men finns samhället där för att hjälpa när de ber om det? Tyvärr är det oftast inte så.
När satte du dig ner sist gång på parkbänken bredvid en "a-lagare" och pratade med den? Jag ska villigt erkänna att det var länge sen jag gjorde det själv.
Går du bara förbi om du ser en känd "a-lagare" som ligger utomhus och sover? Nej, det gör jag inte, kollar så att pulsen slår och ringer efter ambulans och stannar kvar. Tyvärr är det allt för ofta som jag har märkt att polisen i Arvika skiter i att komma. Som längst har jag stått och väntat över en timme på att de ska komma.
Är inte dessa människor också liv som ska skyddas för sig själv och andra? Är polisen rädda för att behöva jobba lite extra? Tyvärr är nog svaret på den sista frågan, ja. Polisen tar det enkla jobbet före - står och har trafik kontroller.
Läs gärna denna underbara bok som jag skrivit om här över och ta en funderare på vilket samhälle vi vill ha. Vi kan alla göra någonting och våra förtroendevalda kan göra massor. En sak, som jag är glad över att socialnämnden i Eda kommun har fattat beslut om, är att ingen ska behöva bo på gatan i Eda kommun. Om inte personen i fråga själv önskar det. Men varje person måste själv söka om hjälpen och det är ju det som kan vara det jobbiga och detta kan vara det svåra att jobba med, men ingen omöjlighet. Gott kämpat av samtliga individuella organisationer, socialpsykiatriska instanser och kyrkan som driver ett enormt arbete i dessa frågor. Nej, jag har ingen statistik om hur många hemlösa det finns i våra Värmländska kommuner, men jag hoppas på att det inte är någon.
Micke

Vänner

Emh,'vänner' som man nu kallar dom,försvinner så fort dom hittar annat. 
När man alltid själv funnits där,kvittar tydligen ändå. 
Det dröjde inte långt innan alla försvann. 
Tycker bara det är så tråkigt,vissa hör bara av sig när det passar dom.
Men det är väl något man får vänja sig av antar jag.
För detta är inte första gången.

Av: Malou Desiré Norrström

Vargavinter

Ja, då var jakt säsongen över. Vargar har fallit och de har blåst av jakten i Värmland för denna gång. Artikel från vf.
Ja, det är allt bra konstigt att man går från att vargstammen är för liten, till att man kan tillåta jakt på varg och det har fällt det antal som får fällas på i stort sett en enda jaktdag. Detta måste innebära att återigen har jägarkåren rätt och byråkraterna fel.  Jägarkåren har under lång tid stridit om att få reglera vargantalet då de påstår att det finns mera varg i våra skogar än vad statens representanter säger. Så i fortsättningen tycker jag att staten ska lyssna mer på skogsfolket än de gör.
Ja ja, återigen kallt ute och vargjakten är över. Den första vargavintern i manna minne har kommit.
Micke

Trycka.

Vart ska man trycka reklam till denna blogg tro? Ska ha till bilar och t-shirt. Får nog begära in offerter. Brukar vara billigt i Karlstad.
Micke

Hämnd i fel händer.

Ja, vi ska nog vara glada att vi har en såpass hård vapenlagstiftning som vi har i Sverige, även om en och annan slinker igenom här också och får tag i vapen och som inte ska ha det.
I Finland och i USA har de en annan syn på vapen än vad vi har. Tv-inslag från aftonbladet finns här. Visst är det så att vi alla kan drabbas av svartsjuka och avundsjuka, men de flesta av oss har en gräns som innebär att vi inte slåss, mördar, våldtar, misshandlar, rånar etc. Men en och annan har inte det och dessa ska absolut inte ha tag i vapen. Därför är en strängare vapenlagstiftning i dessa länder ett måste och kanske även den svenska vapenlagstiftningen borde ses över. Nu är den ganska bra, men går säkerligen att förbättra den med som det mesta här i samhället.
Nu är jag väll snart kallad att vara populist också här på bloggen och på edaportalen.com. Men det är inte min avsikt att vara det. Men skriver det jag känner för så får ni andra tycka vad ni vill om det, men kommentera gärna.
Micke

Press stöd?

Ska vi behålla press stödet? Ja, kanske eller kanske inte. Fördelen med att behålla det är ju att även små tidningar har en chans att överleva. Nackdelen? Ja, att de är just beroende av bidrag för att överleva. Svår fråga är det i alla fall, men uppenbart så gillar inte EU detta system. Artikel från expressen.se här
Men om vi inte ska behålla detta stöd, ja då är frågan om vi inte också ska granska den svenska Radio och TV licensen som vi tvingas betala för att hålla SR, UR och SVT under armarna. Hmm, värt att ta en funderare på det också. Ett gammalt avlegat system som bör avskaffas helt. Det räcker med att vi betalar när vi köper en apparat.
Ja, säger en del då. Vägskatten då? Vi betalar ju en massa för en bil och sen på bränslet.... Ja, kanske den också ska tas bort. Öppen för det med jag.
Micke

Dubbelmorsor

Alla dessa dubbelmorsor
som säger tack, tack
ler i butiken
ler mot läraren
grimaserar bakom
stängda dörrar.

Av: Anna-Lisa Bäckman

Feminismen död, hoppas jag

Här har ni en artikel skriven på aftonbladet.se.

Jag har under en längre tid varit trött på allt feministiskt dravvel som finns i vårt samhälle. Jag tycker nämligen inte att en kvinna ska ha förtur till något bara för att hon är kvinna. Ja, det enda hon ska ha förtur på är barnafödandet då det biologiskt är hennes uppgift. Men varför ska hon ha andra fördelar pga sitt kön? Jag hittar ingen som helst anledning till det.

Det finns så många orättvisor i vårt land som vi måste bekämpa. Tyvärr är det fortfarande så att en majoritet av vårdnadstvister avgörs till kvinnors fördel, även om det har blivit enormt mycket bättre. Varför ska det vara så? Varför ska det kvotteras in kvinnor i styrelser och på olika listor över förtroendevalda bara för att de är kvinnor? Det är så värdelöst, så det finns inte ord för det. Sen ska det kvoteras in kvinnor på olika mansdominerande yrken bara för att de är kvinnor?

Hmm, vem kan tycka att det är könet som är den viktigaste egenskapen och inte kunskapen, föräldraskapet etc? Lika lite som att jag tycker att kvinnor ska ha fördelar så tycker jag självklart inte att män ska ha det heller bara för att de är män. Vi ska alla ha anställningar, förmåner och andra förutsättningar som är lika. Men är detta en möjlighet? Nej, faktiskt inte. Det finns många arbeten som män klarar av bättre än kvinnor och det finns andra yrken som är ämnade för kvinnor, bättre än män. Nu pratar vi självklart i generella termer och det finns undantag åt båda hållen. Men det viktigaste är fortfarande inte vad vi har mellan benen, utan det viktigaste är hur vi är som personer. Fram för jämställdheten på alla plan, både för män och kvinnor.

Micke

Demokratin inom PIRATPARTIET

Jag har förr under åren varit medlem av SOCIALDEMOKRATERNA och sett hur demokratin fungerar internt inom det partiet och tänker inte kommentera den något mera för det är inte det som rubriken handlar om.

Demokratin inom PIRATPARTIET är i alla fall på ett helt annat plan. Det kan bero på många saker. Dels är partiet ungt, dels är det under en enorm utveckling och dels har det ett nytt tankesätt och jobbar med andra verktyg. Den interna demokration om vem som utser vem är inte direkt demokratisk just nu, men samtidigt vet jag att det jobbas med denna fråga internt på ett sätt som kommer att stärka partiets demokratiska grundplatta i framtiden. Detta ser jag framemot.

Något som jag upplever just nu, det är på det sättet som PIRATPARTIETS riksdagslista tas fram på. En intern omröstning där samtliga medlemmar får vara med och plocka ut 22 kandidater som de vill se på riksdagslistan. Vilket annat parti har ett sådant system? Jag, vet då inget där samtliga medlemmar kan vara med och ta ut en gemensam lista. Hur gör man det då? Jo, man utnyttjar internet och det interna medlemsregistret och erbjuder alla att vara med och rösta under en period. Och valdeltagandet är ganska bra, mycket bättre än inom mina gamla led i alla fall och det kommer att stiga ytterligare.

Ja, det ska bli intressant att se hur det skutgiltiga resultatet kommer att bli. Här har ni en länk till partiledare Rick Falkvinges blogg om hur statestiken län för län och valdeltagandet såg ut då.

Spännande utveckling och ett spännande år.

Micke

Slå igen.

Ja, återigen är GM ute och talar om att buden inte räcker. Artikel från aftonbladet.se här. Företagsekonomi på höd nivå som man inte förstår sig på. De vill inte behålla företaget då det går med förlust. De vill inte behålla företaget, men samtidigt finns det ett värde i lokaler, maskiner, erfarenhet etc etc etc. Men om man inte vill behålla det, ja då finns det två vägar att gå - konkurs eller försäljning.

Vid en konkurs så drabbas en enorm mängd med anställda av arbetslöshet, men samtidigt har vi den statliga lönegarantin som går in och hjälper till med löner till de anställda. Sen har vi en enorm mängd underleverantörer som får mängder med obetalda räkningar. Räkningar som de aldrig kommer att få betalt för, men det är ju tyvärr den risken man tar som företagare, även om det är enormt tragiskt. Många kommer också här bli arbetslösa och en hel del konkurser.

Men, GM är inte intresserade av att sälja SAAB, för att anbuden är för dåliga. Bra, låt då företaget gå i konkurs och ni får ingenting. Sen tar en konkursförvaltare över och säljer företaget helt eller i delar till högstbjudande. GM riskerar att då inte få något - men det spelar ingen roll. Huvudsaken är att vi klarar att rädda många småföretagare. Men mestdelen av pengarna går nog till skatter och staten skulle jag tro.

Tyvärr så ser jag ingen vettig lösning av SAAB affären, hur gärna jag än vill, mera än en konkurs. GM är inte intresserade av att ta sitt ansvar för SAAB. Varumärket SAAB går nog tyvärr i stöpet om ingen klarar av att köpa det vid konkursen, men då är väll varunamnet SAAB varuskyddat eller något sånt så ingen kan driva SAAB vidare ändå. Ja ja, den som lever får se, men ge inte GM mera tid att mjölka ur pengar ur företaget, för det är det som de vill.

Micke

Mördare?

Hmm, ja kanske en lite felaktig rubrik, men den syns.

Att ha husdjur har varit en tradition i många år i vårt avlånga land. Hur många år, ja det är ju svårt att säga hund och katt har funnits i evigheter så också akvarium med fiskar och olika fåglar.

Men, det har också kommit lite andra husdjur. Råttor, möss, kaniner, minigrisar, ormar och spindlar och andra mer eller mindre trevliga djur - beroende på vad var och en tycker.

Jag tycker att det får vara upp till var och en vilka husdjur de har. Sedan ska det självklart finnas riktlinjer om hur de ska skötas och att en del djur ska vara registrerade. Ormar, spindlar och ödlor, alla hundraser är djur som ska hållas register på. Lämpligt ställe att ha det registret på är hos kommunerna och ansvaret bör nog ligga på miljö och hälsa. Sedan så tycker jag att det ska framgå att det finns de djuren inne i bostaden om det skulle börja brinna tex. så att brandmännen är skyddade eller i alla fall har vetskapen att det förekommer dessa djur inne i bostaden. En skylt på dörren och en pärm i brandbilen där befälhavaren åker är att önska. Sen borde det inte vara en omöjlighet att införa detta regelverk heller.

Sedan får man ju ta sig en funderare på om det ska vara tillåtet att ha ormar, spindlar och ödlor i flerfamiljshus. Men det tycker jag inte ska vara lagstiftat att det ska vara ett förbud utan det kan lika gärna vara en ordningsregel från hyresvärden.

Visst kommer det att finnas de personer som kommer att bryta mot dessa lagar och regler som vanligt. Men det jag vill säga är att jag tycker inte att ett totalförbud mot tex ormar, spindlar, ödlor eller för den saken skull kamphundar är rätt väg att gå.

Micke

Invandrare.

Många är de människor som kommer till Sverige och söker uppehållstillstånd av olika skäl. Det är flykt från politisk förföjelse, krig, arbetskraftinvandring, anhöriginvandring och säkert andra anledningar också som jag inte kommer ihåg nu. Förresten, har en artikel från expressen som ni kan läsa här. Men den handlar ju också om att SD tappar röster, men läs artikeln så ser ni själva.

Många är det som skriker om att alla invandrare ska kastas ut ur vårt land, men då tänker man inte mycket på att vi på mångt och mycket också har fått mycket av invandringen och att landet Sverige inte hade varit som det är idag utan invandrare.

Många människor kommer till Sverige för att de vill ha ett nytt liv och ett tryggt liv här. Men sedan har vi en hel del personer som kommer hit för att begå brott. En del av dem kommer och söker uppehållstillstånd, en del har kanske fått det och en del är "turister" som är här en stund och sen drar vidare i sin turné. Ska de då straffas hårdare än "vanliga" svenskar bara för att de är invandrare? Låt debatten börja.

Micke

RSS 2.0