10%?

MUF's ordförande tycker till om vargjakten här.
Ja, jag vet att detta blir den officiella % om man nu ska tro på att det finns eller snarare fanns 210 vargar i Sverige. Men, då ska man också ta i åtanke att länsstyrelsernas rovdjursansvariga inte har full koll på hur många vargar det verkligen finns i Sverige. Det var inte allt för länge sen som Värmlands fick komma hit till kommunen, då ett jaktlag krävde att han skulle det. Det fanns nämligen inga produktiva vargpar i det området sa han. På en timme så fick denne man se 4 stycken varglyor, som alla 4 hade valpar som lekte utanför.
Visst, detta kan vara ett undantag men det kan också vara en verklighet som det behöver kollas upp mer och vilka är då bäst på att göra det. Jo, jägarna, men självklart ska de inte själva inventera utan man ska ta hjälpa av dem. Det är ju trots allt så att de finner bäst i sina egna skogar.
Sen kan vi tycka att det var en slakt med alla dessa jägare i skogarna på en och samma gång och det kanske måste ändras på i framtiden. Visst kan vi få in nytt blod i vargstammen för att minska inavlen. Visst måste det gå att prata med varandra i dessa frågor.
Tyvärr har denna frågat blivit en fråga om för eller emot vargjakt och inte ett samtal om ämnet där man möts på halva vägen. Tror nog att vi alla ska tänka till en runda till i frågan och gemensam komma fram till en lösning för att bevara och stärka både antalet vargar och dess gener med att föra in nytt blod i den.
Kul med en fråga som väcker så mångas känslor.
Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0