Bemanningsföretagen tar pengar från de sjuka.

Finns en mycket intressant debatt artikel att läsa på aftonbladet att läsa idag om den kommande avtalsrörelsen. Du kan läsa den här.
Ja, så kan man ju också se på problematiken med att lönerna lockar över anställda från trygga fasta anställningar, till de mer otrygga vikariatens värld som så många är i förstunden, enbart för att tjäna mera pengar på en kort tid. Det är bara att se på det perverst sjuka hyrpersonal systemet inom vården, där framför allt läkare mjölkar pengar ur de svenska landstingen som senare måste göra ytterligare besparingar för att pengarna inte räcker till. Är det verkligen detta Sverige vi vill ha? Inte jag i alla fall, men tyvärr är vi mer och mer på väg dit.
När jag för tre år sedan slutade inom den psykiatriska vården i Värmland, ja då hade vi äntligen fått bort hyrläkare på vår avdelning. Tills den dagen hade vi haft hyrläkare i 8 år och det sista året var genomsnittskostnaden per hyrläkare och månad 300 000. Den högst betalade hade 473 100/månad. Hmm, svårt att se vart pengarna tar vägen? Inte konstigt att man inom bemanningsföretagen är ute och försvarar sitt system med hyrpersonal. De tjänar ju grova pengar på att roffa år sig från landstingen.
Tänk om ordförande Anders Knape (Sveriges kommuner och Landsting) kunde ta sitt ansvar för vår gemensamma kassa och lägga fram ett förslag, där samtliga Sveriges kommuner och Landsting kunde enas om ett gemensamt avslut på hyrpersonal. Då vänder snart ekonomin för landstingen och kommunerna och vi kan återigen skaffa vårdplatser istället för att de ska hamna i de fickor där de behövs minst.
Sen kan man ju alltid i alla fall ta sig en funderare på om vi ska procentuella löneökningar för alla grupper, eller om vi ska ha kronor eller om verkligen samtliga lönegrupper i Sverige behöver ha en löneökning. Visst är det så att alla vill vi ha mera i plånboken oavsett hur mycket man tjänar. Men, det är hög tid att det sker en gemensam lönesatsning på de verkligen lönesvaga i samhället som inom vården, skolan och övriga delar av service sektorn. Här behövs det löneökningar på 5000/månad om det ska bli en skälig lön för deras insatser. Men det gemensamma argumentet blir alltid - det finns det inga pengar till. Ja, det kanske det inte finns, men fortfarande är denna grupp värda en sådan löneökning. Då får man ta sig en funderare på vart pengarna går.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0