Per Skedinger - anställningstrygghetens fiende nr 1?

Denne man gömmer sig bakom sin titel..........docent i nationalekonomi............ för att framföra sina inte allt för vackra syn på den svenska anställningstryggheten, arbetsmarknaden samt vår rätt till kollektivavtal och annan lag- och avtalstadgade rättigheter.

Han hänvisar till en utredning som han gjort för den svenska statens räkning där han bland annat räknar upp skillnader mellan den svenska arbetsmarknaden och den ute i europa och han tycker att vi har för höga minimilöner i Sverige och att dessa skulle vara ett hinder för den svenska arbetsmarknaden då arbetskraften är billigare i andra länder.. Kanske ska vända på mynten - käre Per - och konstatera att de har ännu sämre villkor än vad vi har och de kanske ska höja sin standard till vår?

Du vill rasera en modell som hyllas i Europa och andra länder för att de har det sämre än oss. Det borde ju du som docent i Nationalekonomi förstå att då ska man jobba för att de har en chans att få det lika bra som oss i stället för att vi ska få det lika dåligt som dem.

Men det är ju klart - du jobbar ju för en borgerlig styrd regering - så vem kunde ha förväntat sig något annat.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0