Skallebank

Fan, vilken huvudvärk jag har....... Men jag får skylla mig själv, den är självförvållad..   Var på Tiki igen..

Micke

HAHAHA

Vad var det jag sa!!!!    FÄRJESTAD är BÄST

Micke

Nu så....

fan vad man ska slita för att försöka bli fin..... Händer ju inget i alla fall, är ju som jag är ändå. Bara att lägga ner.

Ölen är i alla fall påbörjad, skägget är rakat, nu är det bara att vänta på sambon och min granne så ska vi iväg och se på en spännande match och dricka mera.

Micke

Färjestad - Valvet

idag så är det då återigen match så det får bli den lokala puben med intag av mat och dryck och för att kolla på matchen.. Hoppas vi är många som syns på valvet hos Ali ikväll.    http://www.valvetpub.nu/


Micke

Provet.

Ja, då var testet på skolan gjort. Om jag klarade det eller inte får jag reda på till veckan, men jag vet ju hur dålig jag är på allt som har med teknik att göra, så jag håller tummarna. Ber till gud tror jag inte att jag gör, helgen är så lång så jag orkar inte be så mycket, bättre att ha kramp..  HAHA..

Micke


Tankar om ljus och trafiksäkerhet.

Visst är det bara så himla otroligt att vi i Sverige tror oss vara så bra och föregångare på många områden. Områden som vi egentligen ljusår efter i!

Ta detta med att man inte får kombinera halvljuset på bilen med något annat ljus. Är inte det himla konstigt att om det är tät dimma så vi startar dimljusen, så får vi inte ha på halvljuset samtidigt. Konstigt, det är ju en svagare belysning det än dimljuset och därmed knappast bländande.

Ta detta med mobiltelefoni och bilkörande. Detta är i många länder förbjudet om man inte har handsfree, men inte i Sverige.... Konstigt eller korkat?

I en del länder så är det lag på att man ska ha en reflexväst om man skulle få stopp längs med vägen och måste ut och jobba runt bilen. En jättebillig extraskydd för att uppmärksamma övriga trafikanter, men inte i Sverige.

Sverige är allt ett kostigt land,

Micke

Män - Tradera

Satt och kollade på kläder som vi män kunde köpa via tradera! Det var allt helvete var mycket män det var som hade storlek small på sina kläder, det kan fan inte vara mycket att hålla i när det blåser!!! En fis och skjortan är tom!! HAHA

Micke

Flera?

Finns det flera arga personer därute som vill att vi länkar våra bloggar tillsammans? Välkomna, önskar massvis med bloggkamrater....


Micke

Bästa TVprogrammen

1. Extreme Homemakover
2. Insider
3. Efterlyst
4. Lyxfällan
5. House


Micke

Är detta en blogg?

Vad tycker ni som läser om denna blogg? Är det en blogg?

Tycker mest att jag bara klagar.... Har ni idéer om hur jag ska skriva eller är det bra som det är? Hör av er med kommentarer..... Snälla?

Micke


Färjestad - Linköping

Nu så börjar det då bli dax för att sluta oroa sig för att det bästa hockeylaget under hela 1990 talet och 2000 talet inte ska klara sig till final i år igen - Färjestad...

De leker ju bara lite med sina motståndare för att de ska få in mera sponsor pengar så att de kan köpa in lite bättre spelare så att vi i Värmland får lite konkurrens i spelet.

Micke

Första provet i morgon!

Nu så är det då dax för domen i morgon. Första teoriprovet på bussdelen. Handlar om Motor, Bränsle och drivlinan på bussen.

Hade varit kul att se hur många läsare jag har därute. Kan inte ni skicka och hålla tummarna för att jag klarar det???!!!!

Micke

Vårkänslor - Snö - Sommartid

Vårkänslor, vad är det? r det när man springer runt lite lätt halvt flåsande eller vad? I så fall har jag vårkänslor hela tiden.... HAHA.... Det är klart att det är ju alltid lite trevligare när det blir lite mindre än alla vinterkläder som döljer kropparna på alla underbara kvinnor/tjejer som finns ute i världen. Även om man är upptagen så kan man ju inte springa runt och blunda. Se, men inte röra, se men inte dregla gäller.....

Snö kom det och förstörde allt det underbara som var på väg. Hoppas denna vita jävla skit försvinner snart så att det gröna och de fina färgerna kan få komma fram igen.

Sommartid - Detta jävla skruvande på denna klockan två gånger varje år, bara dumheter att göra.

Ja ja, gnäll gnäll på mig.....

Micke

Borgarnas politik - fattigjon nästa

De borgliga partierna är helt fantastiska med hur mycket konstigheter de kan hitta på. Man kan säga vad man vill om deras politik, men de har hållit allt som de lovade i valrörelsen. Alla försämringar för de svaga och alla förbättringar för de starka har de genomfört. Det är väll första gången några politiker och deras parti har varit helt ärliga!

Nu så vill de inkomstpröva barnbidraget.... Trevligt om det verkligen vore för att hjälpa de svagaste, men denna inkomstprövning är ju istället ett sätt att peka ut de svaga ännu mera och tala om att din pappa eller mamma har inte råd att försörja dig självt utan vi måste ge dem skattemedel, helt i linje med borgerlig nedtryckning av de svaga i samhället. Kanske ska införa skolpengen och upprop i aulan om hur mycket var och en har betalt till skolan också för att nedvärdera arbetarfamiljen ytterligare!!!

Det som jag tycker att alla höghöns i Sverige ska tänka på är att utan arbetaren så finns det ingen som gör skitgöran åt er. Ingen undersköterska/sjuksköterska som tar hand om dig när du behöver, ingen taxichaufför som skjutasar dig fram och tillbaks till olika ställen, ingen renhållningsarbetare som tar bort ditt skräp, ingen som kör maten till affären eller bensinen till bensinstationen. Men, ska vi verkligen få något betalt för det!! Inte om Reinfeldt, Olofsson och de andra i den borgerliga regeringen får bestämma i alla fall...

Micke

Suck

Bränslesystem, kallstarter, oljetryck, oljesystem, luftsystem, bränsle, etc.etc.etc..

Trodde detta var en kurs för att lära mig köra buss, inte skruva..

Micke

www.bloggtoppen.se

Nu finns jag också på bloggtoppen. Hade varit roligt att se om någon betygsatte min blogg där, tvivlar på det, men ändå. Kan ju bli vinst för mig, men kan också bli flopp..


Micke

USA igen.

Från gårdagens nyhetssändningar så fick vi höra att nästan ingenting har kommit fram till det fattiga landet Afganistan som de så kallade givarländerna hade lovat och den största givaren, USA, har nästan inte skickat något. Det samma gällde ju när tsunamikatastrofen var så lovades det runt, men hölls tunt och den största skrävlaren USA höll också denna gång minst. VARFÖR blir man inte förvånad över dessa pösmunkar från väst.

Dollarn sjunker, de krigar för sin existent och de gör precis som de vill utan att någon vågar bry sig eller så har de ländernas händer bakbundna som inom FN där de har veto. De är  faktiskt det land som dessutom är skyldiga FN mest pengar också. Tycker att det är dax att göra en stor ommöblering inom den internationella politiken så att dessa terrorister från USA inte längre kan göra som de vill. Kanske är det så att EU är ett starkare samarbets organisation. Valutan starkare, inget översitteri mellan staterna som är med. Sen är klart att det finns för och nackdelar med detta, precis som med allt annat i livet, men USA och dess vetorätt i FN är ett förlegat land med en syn på människan och de mänskliga rättigheterna som är enormt skrämmande.

Varför bryr sig ingen? Bush är en av vår tids största diktatorer med en mäniskosyn som liknar Hitlers. Både Bush och Hitler har sina koncentrationsläger. Vi skulle ju inte acceptera det igen, därför bildades FN och ingen gör något. Patetiskt och sjukt.

Micke

Edaportalen.com

Nu så finns det dessutom en länk från den bästa informations sidan och nyhetsnättidningen från Eda kommun till denna blogg... Länk till dem finns även från denna blogg... Underbar sida för dig  som vill veta nästan allt från vår kommun.    www.edaportalen.com

Micke


Oskulden är borta!

Nu så äntligen är min oskuld borta. Var faktiskt riktigt trevligt att göra det för första gången. Igår så var det då äntligen dax, hittills så har jag bara fått varit utanför, men nu så gick jag alltså äntligen in på Tiki. Min Tiki oskuld är alltså från och med nu tagen. Vakterna var lite buffliga och jag skulle inte få komma in, men till slut så..


Micke

Födelsedagskalaset!

Nu så har en sliten pappa vaknat upp och gjort allt det som måste göras på morgonen och då har jag några minuter över. Tycker föresten att det är kul att kommentarerna börjar på att komma in, hoppas på fler.

Igår så var vi med barnen i Valfjället och firade min son Sebastian som fyllde år, helt enligt traditionen. Han brukar vilja åka dit och det finner jag inget fel i. Tycker att det är roligt att han vill vara ute. På kalaset var det10 barn och nästan lika många vuxna. Vi grillade korv och åkte pulka. Dagen avslutades med godispåse och något som verkade bli en dundersucce bland både barn och vuxna. Vi åkte snöskoter. Jävlar vad kul det var!! Tänk om flera människor kunde öpnna ögonen och se vilken underbart utbud vi har av olika aktiviteter i våre hemkommuner om vi bara vill!!

Tack för ett jättbra barnkalas, valfjället. www.valfjallet.se.

Micke

10 år!

Nu då så har det gått 10 år sedan jag pratade mig till mitt första jobb inom taxibranschen. Det var på väg in till bb för idag blir min äldsta son 10 år. Jag har tre barn, två killar och en tjej.

Vi ska fira min största idag med att grilla korv och ha det roligt ute i snön vid den lokala skidanläggningen som heter Valfjället här i kommunen.

Grattis gubben, från pappa.

Micke

USA - världens terrorister, ledare Bush

Tänk vad konstigt det känns att veta att ett av Världens största länder ska kunna få göra som de vill med andra länder och dess innevånare, utan att bli direkt motsagda.

Vi har sett det så himla många gånger bara de senaste 10 åren och ingenting händer. De hade alla fakta i Irak kriget om hur farlig Saddam var och vart fanns han? Han gömde sig i en jordhåla! Det VERKLIGA skälet till detta krig kommer USA ALDRIG att erkänna, makten över oljan och därmed pengarna. Den enda som verkligen talar om vad han tycker om dessa terrorister från väst, från detta land som kallas USA är Fidel Castro. Varje år så får han en check från USA för "hyran" av Guantanamo basen som USA beslag lade och sedan aldrig lämnat tillbaks, denna check skickas tillbaks till USA varje gång för han vill hellre att dessa amerikanare ska lämna hans land och jag förstår honom.

USA's storskrävlare nummer ett: Presidenten själv säger att landet är världledare nummer ett i kampen mot terrorn. Ganska kul faktiskt med tanke på att det faktiskt är USA själva som har försörjt alla dessa terrorceller med vapen och pengar. Usama Bin Laden är en av många som har utnyttjat detta korkade land i väster. Men, en vacker dag så slog onskan från USA tillbaks på dem själva och då skade städa upp. Vad ska de städa upp? Sina egna misstag? Det är klart att en sådan man som Usama vet saker och ting om USA som de hoppas inte ska komma ut, därför så vill de hellre se honom död än levande i något fiendeland.

Det enda en amerikanare bryr sig om är pengar. Pengar, pengar och åter pengar. Gott är det att se att dollarn nu rasar och allt flera marknader börjar använda sig av den mycket mera stabila valutan EURO i sin handel. Detta i sin tur gör ju att amerikanska staten får det jobbigare och jobbigare att underhålla sina trupper runt om i världen och att de sakta men säkert kommer att plockas hem igen.

Då först så kommer vi verkligen att se ett slut på kriget mot terrorism, kriget där USA jagar sina egna skuggor i jakten på ett terrorspöke där den största boven i dramat är USA självt.

Micke


Tragedi.

Visst är det en fasanfull sak som hänt i Arboga. Tyvärr så verkar detta vara en trend som hänger i sig och vad beror detta på?

I dagens Sverige så är det, som jag skrivit förr, mitt ditt och vårt. Vi har fått en ny syn på familjen. Detta är ju någonting som har  hängt i sedan ett bra tag tillbaks. Det som jag tycker är synd är att man kastar sig in i än det ena än det andra förhållandet utan att riktigt lära känna den andra personen först. Säg den som inte gjort detta, jag har också gjort detta.

Vi har sett om lilla killen Bobby och vad som skedde honom. Denna gång är det andra barn som blivit så brutalt drabbade.

Den manipulativa hjärnan är fruktansvärd att bli utsatt för. Den visar alla goda sidor hos en person, eller jag kanske ska säga låtsas vara goda sidor, för en person som utsätter en annan personen för detta har en sak i baktanke och det är att utnyttja. Tänk vad många som jag själv vet om som blivit utnyttjade av någon på det ena eller andra sättet och där detta har varit enda anledningen till förhållandet. Tror nog att ganska många av oss känner igen oss i denna situation, oss eller någon annan.

Om ni ger er in i något nytt förhållande så måste man tänka på att ta det extremt försiktigt oavsett i dagens Sverige, och ännu mera om man har barn med sig. De är de som tar mest skada. Jag bryr mig inte om mig själv, men älskar mina barn.

Micke

Gott gott

Idag så är det hemstudier som gäller. Gott det också, lite svårt att motivera mig att börja, men till sist så.

Micke

Klarar mig inte utan!

Det finns några saker som inte går att leva utan från den materiella världen och dessa är:

1. Min mobil - helt fantastiskt underbar (men graderar upp mig till en ännu värre strax)
2. Tupperware produkter - Trodde aldrig jag skulle erkänna denna "manliga" ovana här, haha
3. Dator - Ett underbar verktyg
4. Min blogg - vet om att en har läst i alla fall, ingen annan vill, vågar eller kan svara, men trevligt att få svar, ett gift som kommit snabbt.
5. Bilen - denna underbara uppfinning

Micke

Kronofogdar - värdelösa ekonomer!!

Kom att tänka på en gammal arbetsgivare som jag hade för typ 12 år sedan. Han kommenterade kronofogdeinspektörer och skattemasar.

"Alla ekonomer som är under utbildning blir utsatta för en granskning av de stora internationella företagen i Sverige, Samma typ av granskning blir alla utsatta för som utbildar sig till diverse saker på universitets nivå så som advokater och arkitekter etc.etc. De bästa köps upp av dessa stora företagen i ett tidigt skede av utbildningen för att deras kompetens ska komma företaget till godo. Sedan så är det den som kan betala mest som vinner. De som blir kvar och som ingen vill ha blir anställda av kronofogdemyndigheten och skattemyndigheten".

Tänker man efter så ligger det jävligt mycket i det. VEM, med självaktning skulle FRIVILLIGT ta ett jobb åt dessa verk, ALLA människor gör ju allt för att lura dem och det är ju hur enkelt som helst!

Micke


Skiljsmässa.

Fan vad dyrt det är rent ekonomiskt att skilja sig! Tycker inte att jag fick något kvar när jag tittade mig om efter skiljsmässan. Men, vid en närmare eftertanke så hade jag ju fortfarande massor kvar. Jag hade ju mitt liv kvar som jag nu kunde göra som jag ville med utan till att fråga någon om lov. En del beslut som jag har tagit på vägen fram till det jag har nu, har det väll varit lite si och så med, men i slutändan så blev det ju bra i alla fall.

Nu har jag bara några sista önskningar kvar på min lista och de är bara materiella. Mina känslomässiga önskningar har jag redan fått uppfyllda av min underbara sambo som ger mig dem varje dag. Men, någon som vill ge mig de materiella. Skulle ju inte tro det, men drömmar är ju gratis i alla fall, men skriver ner dem här i alla fall, i fall om.....:

1. En laptop
2. En vettig bil.
3. En stuga att hyra eller köpa.

Tror det är allt för stunden..

Micke

Hunden, människan bästa vän!

Visst är hundar underbara. De gör som man vill och oavsett vad man säger till dem så står de där och tittar och viftar på svansen. Det är inte vad man säger till dem utan hur!

Gör ett enkelt test, försök att hålla masken för en hund när du är ledsen...... Jag lovar, hunden känner av, lägger sitt huvud i ditt knä, tittar på dig med sina underbara ögon..... Dina tårar rinner.......

Micke

Vem är du, vem är jag??

Denna fråga är ju ganska ofta som man måste ställa sig i livet. Arja hade ganska rätt i det när hon sjöng om livet som ett skådespel. Det farligaste skådespelet som man kan hålla på med i livet (jag har också gjort det) är att man försöker och försöker och kämpar och kämpar för ett förhållande som man lever i ska fungera. Men, även om man absolut inte ska ge upp ett förhållande för lätt och absolut inte om man har barn tillsammans, så måste man ställa sig frågan: Är det värt det? För vems skull kämpar jag och varför? Det är klart att man fortfarande har en önskan om en "kärnfamilj" med mamma, pappa och barn. Men, är detta den enda "kärnfamiljen" eller kan det också vara "mitt, ditt, vårt" barn eller något annat som inte hör den traditionella kärnfamiljen till.

Jag tror att det absolut viktigaste, som måste gälla i alla "kärnfamiljer" oavsett hur de ser ut är att vi är lyckliga och hur mycket man än håller masken i ett dåligt förhållande så märker våra små barn av detta och då far de illa. Huvudsaken är att mamma och pappa mår bra och inte bråkar framför barnen eller talar illa om varandra när barnen hör. Oavsett vad vi vuxna tycker om varandra så älskar fortfarande barnen oss som de vi alltid har varit. Det är bara så att vi måste acceptera det.

Livet är en dans på rosor heter det och visst, det stämmer. Men, det är jävligt många taggar att trampa på.

Micke

Gårdagen

Nu så sitter jag här och tittar på sviterna efter gårdagen.

Vi hade en rejäl utrensning i min dotters kläder och oj oj vilken dålig pappa jag varit som inte har haft bättre koll än så. Det blev en hel sopsäck som vi lämnade över till en granntjej som har lite mindre klädesstorlek än min lilla kråka. Nu så ser jag effekterna och sitter och kollar på mera kläder till mitt barn. Ja ja, huvudsaken är att barnen har det bra ändå.

Micke

Öppna ögon.

Tänk om man går omkring och ser sig om i världen, på alla människor som vi möter i vardagen, tänk hur många intressanta personligheter vi möter varje dag!

Micke

Underhållnings Sverige.

Tänk vad skönt det är att se på ett tv program där programledaren/na vågar sig utanför Stockholmsområdet och ge sig ut i Verklighetens Sverige.

Finns så många bisarra underhållningsprogram som bara är för mycket. Se på Lets Dance, Idol, Äntligen hemma som några exempel. Väljer dessa tre program bara för de är från Sveriges "största underhållningskanal". Vill man ha verklighet och fakta så får man se på någon annan svenska kanal.

Tycker att tv4, som är sveriges största underhållningskanal, skulle vidga sina vyer och öppna ögonen utanför Stockholmsområdet. Detta gäller inom många områden och de borde framförallt bli opartiska och byta ut ännu flera än de gjort. Gott att de bytt ut Idol juryn i alla fall, dessa inkompetenta personer klarar ju bara att plocka fram årets tvåor eller treor i alla fall (det har ju visat sig bli så när tv släckt sina lampor och artisterna ska stå på egna ben). Nu kanske det är dax att byta ut sportens kommentatorer också, det är så "kul" att höra på dessa Stockholmare hela tiden om ska kommentera dagens sport. När tog ett Stockholms lag sm.guld i ishockey sist? Är det fortfarande bara tur när någon annan vinner? Arne och Ankan är experter på att vara partiska i denna landssport.

Micke

Gangster = samhälls parasit, fjant och fegis

Tänk hur jävla ofta man läser i tidningen eller på annat sätt via media får reda på att någon har blivit brutalt misshandlad eller på annat sätt farit mycket illa. De flesta gärningsmän är förväxta omogna fegisar som springer sen och gömmer sig och vågar inte stå för det som de gjort. Skulle de råka bli tagna så sitter de antagligen och tiger eller förnekar i rätten.

Vad är det för tufft att göra en sak och sen sitta och neka till det? Det tuffa måste ju vara att stanna kvar och stå för sina handlingar, men det är klart då kan ni ju inte fortsätta att vara parasiter på oss andra och kosta oss pengar, resurser och framförallt personligt lidande - era jävla töntar.

Micke

Feminister - jämställdhetens pratkvarnar!

Tänk så många politiker som idag kallar sig för kämpar för feminismen och för jämlikheten. Men jag hör aldrig någon som vågar stöta sig mot dessa kvinnor, för det är oftast kvnnliga politiker det handlar om. Gör man det så är man en kvinnohatare. Men det är ju just dessa kvinnor som är hatare, hatare av män. Jag har då aldrig hört någon av dessa kvinnor öppnat en stavelse om att vi män ska få det mera jämställs runt våra barn och rätten till att få vara pappa. Vi män kommer alltid bara att vara en "mjölkmaskin".

I dagens Sverige så ska vi vara så jämställda och bra. Om en man och en kvinna har ett eller flera barn tillsammans och de har barnen lika stor tid på året - varför är det så att barnbidrag och flerbarnstillägget automatiskt går till mamman och att det är hon frivilligt som ska "lämna ifrån sig" hälften av dessa bidrag till pappan? Dessa pengar är ju inte en "lön" till mamman utan någonting som ska gå till barnens väl och ve. Då kan man ju fundera på om vi pappor inte, av statens, anses kunna bidra med något positivt till barnen.

Vi tar samma familj igen mamma och pappa skiljda och barnen kan bara vara skrivna på en adress. Eftersom barnen är lika stor tid hos båda föräldrarna så behöver de ju lika stor plats hos båda också. Föräldrarna har lika stora lägenheter (samma antal rum, på samma ort, med samma kvadratmeter) och lika stor beskattningsbar inkomst.
Vem tror ni får högst bostadsbidrag? Jo, där som barnen är skrivna! Bara för att man har barnen skrivna på en adress så får man mera pengar från pappa staten. HMM, det är ju bara på pappret som barnen är på en av adresserna, i verkligheten så är de lika mycket på båda. Trodde det var inkomsten jag som styrde möljligheten till bidrag jag, men uppenbart inte.

Ganska intressesant att dessa feministiska pratkvarnar aldrig lyfter en stavelse om dessa två exempel, men det är väl bara för att det är männen som oftast blir drabbade och det är väll inte så noga med oss, fastän vi också bor i jämställdhetens och demokratins Sverige.

Men, sen så kommer det roliga. Eftersom båda jobbar så är båda beroende av barnomsorgen. Då slås inkomsterna ihop och barnomsorgsavgiften delas lika mellan föräldrarna för vi ska ju vara jämställda och ta vårt ansvar. Då duger vi att mjölkas igen.

Har hört att en del kvinnor klagar over att vara hushållerskor och mushållerskor, förstår att det inte kan vara trevligt att känna så.
Försök då också att sätta er in i vår situation, mjölkmaskin på pengar och spermier.

Micke

TV4 Nyheterna ett gäng Stockholmare!!!

Igår så gick Tv4 nyheterna ut med den stora "Nyheten" att griskultingar i Sverige kastreras utan bedövning. Detta var den största "nyheten" som de hade att komma med. Vet inte vad detta vill säga om dessa journalister som jobbar på detta tv program eller det kanske snarare inte bara handlar om journalisterna utan om fenomenet Stockholmare överhuvudtaget.

Det var en gång en Stockholms poitiker som gick ut och sa att Stockholmare är smartare än lantisar. Det har hon visserligen rätt i en aspekt, men bara i en också, för i ALLA andra aspekter så är vi smartare!

Den enda saken som Stockholmare är bättre på än oss Lantisar är att de tror att de är så mycket bättre än vad vi är.

Har ni tänkt på hur få Stockholmare det verkligen finns, men det finns jävligt många som tror att de blir en bara de flyttar dit. Denna märkliga stad som har något egendomligt storhetsvansinneskomplex. De flesta som bor i denna stad är ju faktiskt lantisar som har flyttat till svinhöga hyror, bluffmakare, svarta pengar och kontrakt i 7:e hand etc...
Men när semestern kommer och Stockholmaren ska ha det lugnt och skönt, vart åker de då? Jo, ut på landet till oss Lantisar. Då kan man ju ställa sig frågan, varför i helvete packa ihop sig i ett betonggetto för att må dåligt? Vem är korkad Lantisen som har det lugnt och skönt hela tiden eller Stockholmaren som inte fattat?

Ska bli kul att se när tv4 nyheterna släpper bomben..... Träden växer ju i skogen eller att all mjölk inte kommer från kossorna från Skansen.

Micke

Sanningen, svår att säga svår att bära.

Tänk vad mycket enklare livet skulle bli att leva om vi alla tog mera hänsyn till varandra och om vi hade varit mycket mera rädda om varandra. Tänk om vi kunde lära oss att ibland så är det en styrka att erkänna när man behöver hjälp med något eller någon och att det  inte är något fel i att göra det. Vi har alltid fullt med kamrater som ställer upp och hjälper varandra, men vi har få verkliga vänner som verkligen finns där när det behövs. Tyvärr så är det allt för många som tar tillfällen i akt och utnyttjar andras godhet, sen så står man där och funderar på vad som gick fel och man skäms över det som har skett eller också är man rädd för vad som kan hända om sanningen kommer ut. Sanningen är aldrig någonting som man ska vara rädd för, sanningen kan vara jobbig men samtidigt så känns det alltid bättre när den är sagd och lögnen avslutat.

När sanningen är sagd så lättar bördan och ljuset kommer åter tillbaks.  

Stå upp för varandra, stå upp för sanningen.  

Micke

Socialdemokraterna i EdaKommun

Socialdemokraterna i Eda kommun har återigen visat sin inkompetens och brist på ledarskap inom de egna leden. De sitter och bråkar runt sitt ordförandebord som ett gäng med barn i sandlådan som slåss om samma hink. En debatt har kommit till massmedias kännedom som inte alls ska skötas i media och bara detta tycker jag är en enorm brist på ledarskap och framförallt så har våra partirepresentanter inte förstått vad som gäller i föreningens stadgor.
Jag kommer ihåg att när jag för många år sedan lyfte en sak i media, edaportalen.com, som handlade om en av de ordföringar, som idag sköter debatten i media om Jessen, detta var enligt denna "partimedlem" ett enormt fel som jag gjorde men uppenbart så är det rätt det som han gör idag. Detta kallas för att "vända kappan efter vinden" eller för "att sätta sig själv på höga hästar".
Jag tycker att det är dax för partistyrelsen för Socialdemokraterna ska få en anmälan om uteslutning av några av dessa ordföringar som gång på gång gör allt för att skada partiet och som uppenbart inte stöder vår grundsyn om gemenskap och demokrati. Dessa bör också självklart ta sig en funderare på om de verkligen ska hålla på med politik överhuvudtaget.
Jag är och kommer alltid att vara Socialdemokrat, men i nästkommande val så måste socialdemokraternas styrade skick i Eda kommun bytas ut så att intrigmakarna byts ut och försvinner från den politiska arenan. Jag tycker att dessa politiska intrigmakare kan hålla sig på golvet inne på Fundo i Charlottenberg där de hör hemma.  

Mikael Ensson

RSS 2.0