Kostnader för att få ordning på kroppen.

Varför ska det vars skillnad för att ordna till saker och ting som man måste ha ordning på med sin kropp?

Jag tycker att det är skandal att vi i Sverige inte har insett allvaret med att folk inte har råd med att gå till tandläkaren. Detta är en skrämmande kostnad för många och jag själv är en av många som inte har skräck för själva tandläkaren, men för räkningen som kommer efteråt.

Jag tycker att det ska kosta lika mycket att gå till tandhygienisten som att gå till distriktssköterskan på vårdcentralen. Samma kostnad ska det också vara för att gå till tandläkaren som att gå till läkaren på vårdcentralen. Akuta tider och specialister ska också ha samma pris oavsett.

Mellan skillnaden ska vara skattefinansierad, men då det är just vår gemensamma skattekassa som ska användas så anser jag att detta system bara ska gälla inom folktandsvårdssystemet så att inga privata tandläkare stoppar vinst i egen ficka.

Är detta en omöjlighet? Kommer det att kosta mycket pengar? Svaret på fråga ett är nej och svaret på fråga två är ja, till en början, men på sikt så kommer detta att ge så mycket mera än det kostar och då det kommer att bli bättre ordning på mycket så kommer det att bli en minskad kostnad på sikt, men vägen dit är lång att vandra, men värd att ta.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0