Israel - USA - EU

Återigen så visar Israel sin förakt för de mänskliga rättigheterna i och med att de beviljar byggnadstillstånd på ockuperad mark i Palestina. USA och EU uttrycker sig negativt om detta, och jag hade inte trott något annat heller då det från dessa två stormakter bara är ett spel för galleriet då de i grunden håller Israel om ryggen.

Vi ser det framförallt i att det inte kommer några skrivelser från FN mot den Israeliska maktens maktmissbruk mot det palestinska folket, för USA lägger ALLTID in sitt veto mot sådana skrivelser. Sedan så har vi dessutom den möjligheten till Import och Export straff tullar på varor och tjänster från och till Israel, men det kommer heller inte från varken USA eller EU.
Varför inte? Jo, svaret på den frågan är lika enkel som självklar. USA är ju Israels allierad i allt och i stort sett den enda samarbetspartnern i mellanöstern och i och med det så läggs inget sådant från dem och skulle EU göra det så kommer samma sak också att drabba EU från USA och i och med det så blir det nervöst i leden.

Frågar man de ledande politikerna i denna fråga så tycker de att samtal är den rätta vägen att gå i frågan i stället. Ja, visst är det viktigast att prata med varandra. Men vad spelar samtalen för någon roll om den andra sidan skiter i vad man tycker och bara har ett spel för medierna?

Fegt att låta ekonomin vinna över kampen för att bevara de mänskliga rättigheterna.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0