Karlstadbuss - hmm

Ja, tänka sig vilken genial idé. Trycka upp egen valuta för att minska rånrisken. Tycker egentligen att hela den idéen är löjlig, fjantig och patetisk. Vilken värld lever de i?

Detta borde kosta mycket pengar för att jaga in 12 kronor på varje resa. Pengar att trycka upp dessa pengar och pengar för att administrera dem.

Minskar rånrisken? Nej, inte i den grad som man önskar sig i alla fall. Tyvärr så rånas folk idag på några ynka hundra lappar och dessutom så tycker dessa individer att de är tuffa som förstör människoliv på detta sätt som man gör när man utsätter en människa för detta.

Karlstadbuss 12 krona kan ju faktiskt användas vidare eller säljas för en billigare peng och i och med det så finns just rånrisken kvar då det finns en marknad för detta stöldgods.

En mycket bättre lösning på detta samhällsproblem är att införa helt gratis kollektivtrafik. Visst problemet med att de tycker att de är tuffa finns kvar, men marknaden försvinner för stöldgods i alla fall. Denna marknad är trots allt det största anledningen till att någon rånar, misshandlar eller på annat sätt förstör en annan människas liv. Ett sätt att få till detta skulle kunna vara ett EU projekt som gör detta möjligt. Jag tror dessutom att det i långa loppet skulle spara enormt stora pengar för Karlstad och Sverige i sig och i och med det också EU.

Minskad administration, Inga biljettmaskiner som ska köpas in och servas, mindre antal bilar som sliter på vägar och behöver parkeringsplatser och i och med det minskat miljöutsläpp. Ja, med andra ord en hel del att tjäna på detta förslag. Tänka sig att sedan bygga ut detta i hela Sverige och hela Europa. Möjlighet eller utopi? Vet ej, men ett steg in i framtiden - en grön framtid och en hållbar framtid.

Micke


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0