Slå igen.

Ja, återigen är GM ute och talar om att buden inte räcker. Artikel från aftonbladet.se här. Företagsekonomi på höd nivå som man inte förstår sig på. De vill inte behålla företaget då det går med förlust. De vill inte behålla företaget, men samtidigt finns det ett värde i lokaler, maskiner, erfarenhet etc etc etc. Men om man inte vill behålla det, ja då finns det två vägar att gå - konkurs eller försäljning.

Vid en konkurs så drabbas en enorm mängd med anställda av arbetslöshet, men samtidigt har vi den statliga lönegarantin som går in och hjälper till med löner till de anställda. Sen har vi en enorm mängd underleverantörer som får mängder med obetalda räkningar. Räkningar som de aldrig kommer att få betalt för, men det är ju tyvärr den risken man tar som företagare, även om det är enormt tragiskt. Många kommer också här bli arbetslösa och en hel del konkurser.

Men, GM är inte intresserade av att sälja SAAB, för att anbuden är för dåliga. Bra, låt då företaget gå i konkurs och ni får ingenting. Sen tar en konkursförvaltare över och säljer företaget helt eller i delar till högstbjudande. GM riskerar att då inte få något - men det spelar ingen roll. Huvudsaken är att vi klarar att rädda många småföretagare. Men mestdelen av pengarna går nog till skatter och staten skulle jag tro.

Tyvärr så ser jag ingen vettig lösning av SAAB affären, hur gärna jag än vill, mera än en konkurs. GM är inte intresserade av att ta sitt ansvar för SAAB. Varumärket SAAB går nog tyvärr i stöpet om ingen klarar av att köpa det vid konkursen, men då är väll varunamnet SAAB varuskyddat eller något sånt så ingen kan driva SAAB vidare ändå. Ja ja, den som lever får se, men ge inte GM mera tid att mjölka ur pengar ur företaget, för det är det som de vill.

Micke

Kommentarer
Postat av: Sweetie

Kunde inte sagt det bättre själv!

2010-01-01 @ 17:45:28
URL: http://blogg.aftonbladet.se/3356
Postat av: Kalle

Varifrån har du fått att Saab skulle gå i konkurs? GM har uttryckligen sagt att de inte tänker göra så.Varumärket Saab ägs av Saab-koncernen, och Saab Automobil har fått rätten att använda det som en del av försäljningen 1989. GM kan inte sälja varumärket eftersom det inte är deras, de kan bara sälja Saab Automobil. Och så länge de äger Saab Automobil kan Saab-koncernen inte ge någon annan rätten att använda Saab-märket på sina bilar.

2010-01-01 @ 20:14:47
Postat av: Mikael Ensson

Ok, så bra. Då kan de sälja ut det i delar och inget stöd till området från staten. Det kommer andra aktörer och det blir andra arbetstillfällen på sikt.

2010-01-01 @ 21:38:59
URL: http://cyberbuddha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0