Väljarras för socialdemokraterna.

Är detta så konstigt egentligen?

Man väljer en partiledare, som visserligen förespråkar en vettig idiologi enligt mig, men som låter som en gammal avdankad dagisfröken.

Man väljer ett samarbete med vänsterpartiet och miljöpartiet - en allians mot alliansen. Hmm, kallas detta för att komma med något eget? Knappast med tanke på att borgarna redan gjorde det för 4 år sedan så har de rödgröna mängder med jobba att göra innan de är ikapp. Frågan är om de någonsin kommer ikapp. Ett samarbete med miljöpartiet är dessutom det samma som att  förlora valet då det enda de kan tjata om är miljösaker och enda alternartivet de verkar ha är att höja skatten på bensin och diesel. Visserligen är det rätt och riktigt att man ska vara rädd om miljön, men ge glesbyggden då ett vettigt alternativ så att vi också kan använda oss av allmänna kommunikationer. Inför helt gratis kollektivtrafik inom hela Sverige eller hela EU - då har vi sedan gjort miljön en jättetjänst.

Stå på de svagas sida i samhället i enlighet med de gamla anorna inom Socialdemokratin. Denna grupp är det idag inget parti som ställer upp för. Jag pratar om de fattigaste pensionärerna, barnfamiljerna, socialt utstötta, arbetslösa och utförsäkrade. När man ska göra något för denna grupp så är det bara en liten summa pengar som tillförs och det enda som händer är att man kanske får lite mera i pension eller annan ersättning, men då sänks bostadsbidraget eller annat bidrag så slutsumman blir noll eller minus i alla fall och gapet mellan klyftorna ökar ytterligare. Det gap som inte gjort något annat än att öka de senaste 15 åren oavsett vilken regering som suttit vid makten.

Ställ er på de lågavlönades sida. Jag pratar om de traditionella kvinnoyrkena inom vård, skola, omsorg och service. Ge dessa ett rejält lönelyft för det fantastiska arbete dessa personer gör varje dag. För att komma dit så  måste kommuner och landsting få ett rejält tillskott i kassan och hur man löser det, det låter jag vara osagt. Jag vet bara att det hela tiden pratas om denna grupp och att det ska göras en satsning, som sedan blir ett patetiskt slag i luften. Alltså återigen, bara löjliga ord och mål, som ni i grund och botten inte står för. Och det gör inget annat parti heller för den sakens skull. Men här finns en enormt stor väljarkår som behöver hjälp och denne väljarekår är också Sveriges ryggrad, en ryggrad som gör ett fantastiskt arbete, varje dag för många personer.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0