Rika ska ha mer.

Regeringens politik lyckas med allt de säger och det Svenska folket är så jävla patetiska och accepterar allt som sägs utan att göra någonting åt det. De inväntar nästa val. Ja jävlar, vid nästa val kommer det att vara försent, för med största sannorlikhet kommer inte en rödgrön regering att rätta till allt satyg som nuvarnade regering ställt till med, bara en liten del, för att det ska se bra ut.

Tänk på hur lika regeringens och de rödgrönas politik är. Ingen vill att vi ska ha strejk rätt (arbetarnas makt ska kuvas). Här är det största slaget, som skett, mot oss i det arbetande folket.

Makteliten koncentreras ytterligare.. Ja, detta sker oavsett regering och den inre kärnas makt blir allt starkare och starkare oavsett regering.

Löntagarna ska ha minimalt i plånböckerna och de feta plånböckerna ska bli fetare. Ja, detta ser man ju oavsett vart man är och vilka som styr. Facket, arbetsgivare, politiker etc sitter i samma båt.... Länk

Så är det oavsett vem som sitter i maktens våning. Det är bara en massa jävla falska löften oavsett partifärg. Vi ska höja lönerna inom den offentliga sektorn och satsa på kvinnodominerande yrken. Ja, jävlar - när skedde detta? Det kommer aldrig att ske. De kastar ut en morot och tar tillbaks det mångdubbla.

Läge för att aktivt göra något åt detta gott folk, men ni är väll för patetiska för att våga. Sitt där och muttra ni under tiden som era förutsättningar blir förstörda. PATETISKA GNÄLLSPIKAR.

Micke

Låt SAAB gå i konkurs!!!!!

Visst kommer det att bli synd om enormt många underleverantörer! Men jag finner ingen anledning till att vi ska lägga ner en massa skattemedel på att skicka en minister eller sakkunnig från staten på dessa uppdrag - låt aktieägarna betala den notan. Det är de som har mjölkat företaget på pengar och resurser och levt upp medlen.

Som sagt var, det är synd om alla underleverantörer som blir drabbade av detta. Men skyll er själva. Det är ingen som tycker synd om mig när jag hamnar i kronofogdens register utan jag får bittert bita i det sura äpplet och ta konsekvenserna av mitt agerande, det borde också gälla de stora gossarna och dess hantlangare.

Låt de stora föetagen gå i konkurs, starta om från början om det går, annars så skiter vi i dem, för det finns ingen bäring i alla fall.

Micke

Aftonbladet Ljuger och censurerar sanningen!

Aftonbladet jobbar vidare med "sin" story om att de avslöjar i reportage om att de avslöjar storspelare som lurar systemet på Postkodlotteriet.

För ca ett år sen (http://cyberbuddha.blogg.se/2008/october/postkodlotteriet.html och http://cyberbuddha.blogg.se/2008/november/postkodlotteriet-aftonbladet.html) skickade jag till aftonbladet. De hade då ett reportage i tidningen och inte på webben om just detta och de hade kontaktat en av vinnarna som vann ofta. Jag fick dessutom 900 i lön av dem för detta reportagetips.

Nu vill ja ha betalt igen, då nät tidningen av aftonbladet avslöjar samma sak igen.

Det de skriver nu är alltså ett ren vidareutveckling av mitt förra tips. Skyller de på att det är ett annat bolag och som inte har ett dugg med den vanliga tidningen så tycker jag det är konstigt. Och om det nu är två olika bolag, så varför censurerar de mig på hemsidan när jag skriver detta? Tar bort det jag skrivit utan att det bryter mot någon av reglerna och sen inte ens skickar en kommentar till varför det är borttaget.

Detta är ett TYDLIGT tecken på VÄRDELÖS journalistsed och etik.

Micke

Efter Aftonbladet avslöjande - Ja jävlar.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6205857.ab

Ingenting nämns som vanligt om vem det var som avslöjade detta. Ja, det är ju inget annat att avslöja än att samma personer vinner hela tiden.

Det var jag som gjorde detta till afonbladet stjärnreportrar och ingen annan. Kolla här på bloggen.

http://cyberbuddha.blogg.se/2008/october/postkodlotteriet.html

http://cyberbuddha.blogg.se/2008/november/postkodlotteriet-aftonbladet.html

Får jag betalt igen nu, atfonbladet?

Micke

Fläskberg, fy fan.

Vad fan gör alla dessa jävla feta människor ute och rör sig bland oss vanliga dödliga människor? Ska de verkligen ha rätt att röra sig bland vanliga människor? Vem fan vill se en fet dallrar människa i tajta tröjor, korta kjolar, linnen och kort byxor? Det är ju vidrigt och finns inte ord för hur mycket avsmak de väcker! Man vill ju bara springa iväg och spy! Ska de verkligen ha rätt att leva och vara bland oss vanliga människor? Fy fan, väd ÄCKLIGT med dessa feta vidriga svettstinkande varelser.

Ja, tyvärr så är vi många som blir tvingade att läsa såda texter varje dag på olika bloggar som tyvärr ligger i toppen bland alla bloggar. Bloggar som skrivs av populära personer med ett "perfekt" yttre. Ja, frågan är vad som är bäst att ha. Ett "perfekt" yttre och en avsaknad av inre skönhet. Eller ett mindre "perfekt" yttre och en fin insida. En insida som handlar om respekt för alla människor oavsett hur de ser ut.

Micke

Svensk kultur?

Fick en intressant förfrågan om varför jag inte har skrivit någom om veteranbilar och kultur här. Nu gör jag det.

Den svenska raggarkulturen är nog något av det äldsta kulturinslaget som finns i Sverige idag. Visst att den ändrar sig lite, men det som ändras är marginellt.

En massa pengar går ut till olika kulturella projekt i Sverige varje år. Det är självklart att de motorklubbar som vi har också får en del pengar från det offentliga i form av föreningsstöd. Men vi kanske ska hjälpa dem lite till?? Förslaget jag fick var att vi skulle införa gratis drivmedel till veteranbilar. Ja, varför inte egentligen? Eller i alla fall ett visst antal liter som är gratis varje år? Ja, tanken kan man ju i alla fall väcka och egentligen så ser jag inga hinder till detta. De hinder som skulle kunna finnas kan vi säkerligen övervinna på något sätt. Problem är till för att lösas, så är det inga problem längre. Kostnaden för denna insats är säkerligen inte så stor heller, detta kan ju vara något att satsa på.

Micke

Ny länk och lite annat...

En kompis till mig har börjat blogga om politik bland annat. Tänker på samma sätt att det måste in mera bondförnuft i politiken. Kolla in henne på mina länkar här på bloggen. Marianne står det.

Nu hoppas jag på att statestik etc ska fungera till bloggtoppen etc, men ska ägna lite tid åt att klistra in flera koder i morgon. Huvva vilket pyssel.

Dags att logga av och sticka iväg till jobbet..

Micke

Patetisk debatt om Grisuppfödning.

Tänka sig att några få inkompetenta personer som skriker något så innihelvete högt de kan och dessutom orkar få med sig "sensation" journalisterna på tv4 i det hela orkar skapa ett sådant helvete för många grisuppfödare.

Fakta är:

1. Grisar äter allt du kastar till dem. Även sina döda kamrater direkt som kamraten har fallit.

2. Höns hackar på varandra och ibland så hackar de ihjäl varandra.

3. En bonde är inte vaken dygnet runt och har inte sina grisar/hönor under EKG övervakning.

4. Dessa som har fiilmat grisarna hhar olagligen gått in nattetiid och filmat.

5. Inga djur är egentligen avsedda att ha inspärrade. Ska vi släppa ut alla som gör det? Grisar, Hönor, Kossor, Hästar, Kanariefåglar, Marsvin, Hundar, Möss etc etc etc.

Hela denna debatten är bisarr. Tyvärr så finns det personer som inte ska ha djur. Det kommer det alltid att finnas oavsett hur mycket lagar och regelverk man skapar. Men jag är ganska säker på att samtliga av de nu anmälda bönderna har en mycket bra djurhållning i stort och att det är olyckliga omständigheter runt om hela det inträffade. Det finns som sagt var, ingen teknisk eller personlig chans till att bonden ska kunna ha koll på sina djur var eviga sekund.

Det som jag tycker är än mer förvånande är att Konsum Värmland, Scan och diverse politiker är så trångsynta att de hänger på detta utan att tänka efter. De ska säkerställa heter det. Något som säkerligen redan är så säkert som det kan vara. Men det är väll populistiskt rätt att göra så.

Micke

Försvarpolitik. - Nytt försvar till Sverige.

Vad är det för idé att vi har ett sådant försvar som vi har i Sverige? Läge för att tänka om lite kanske.

Om någon mot all förmodan skulle vara intresserade av att inte Sverige så gör de det med en enorm fart, oavsett vilken typ av försvar vi har. Elit eller värnpliktigt. Så vad är det då för nytta med att ha ett försvar? Bra fråga. Man kanske kan tänka om lite vad det gäller ordet försvar och inrikta det på andra saker än att försvara Sverige med vapenmakt.

Världen är föränderlig och mycket händer i stora världen och i lilla Sverige. Saker och ting som kräver mycket arbete i form av handkraft och kunskaper. Tänk om man kunde bygga upp ett "elitförband" som snabbt skulle kunna sättas in över hela världen. Typ 12 timmars inställelsetid för att ge sig ut till olika katastrofområden i världen och om behovet finns i Sverige av någon anledning. Utanför Sverige ska vi jobba om FN skickar en begäran som vanligt.

Tanken kanske inte är helt fel och kan jobbas med i massor.

Micke

Edaportalen.com - Klotterplanket...

japp, någon har visst stört sig lite på mig där... Varför? Ja, alla har rätt att ha en åsikt... Ska jag ta bort det som Mr Grim stör sig på??? NOT...

Har också fått en kul redovisning om min blogg där av en annan där... Stämmer inte alls, men verkar som att personen ifråga har ett sinne för humor i alla fall.....

Oavsett så bloggar jag vidare..

Micke

HJÄLP

Jag behöver nog göra lite mera reklam för mig för denna blogg.... Men vart??

Svara mig gärna om vart ni tycker jag ska göra reklam för bloggen.

Micke

Ser den röda tråden mellan FRA - AKTA - Regeringens nya förslag.

Jag har sagt det förr och kan nog inte säga det för många gånger FRA är bara första steget för att övervaka människor. Tror ni verkligen på Kapitalisternas propaganda om att de "bara" bevakar upphovsmännens rättigheter? Ja om det ändå vore så väl.

Titta på vad FRA lagen ger oss: Bevakning av allt som skickas in till Sverige, igenom Sverige och ur Sverige.

Titta på vad AKTA ger oss: Bevakning av allt vi bär med oss när vi passerar en tullgräns. (Telefoner, Ipod, Datorer, MP3 spelare etc)

Titta på regeringens senaste förslag: registrering om vi är med i a-kassa och facket.... Läs här

Hoppas ni nu ser den röda tråden och förstår varför det är just är så viktigt att vi får många som går och röstar i nästa års val. Vart kommer detta att sluta? Här har vi, har skrivit det förr, den anledningen till att jag slutade som medlem i och aktiv i socialdemokraterna för 3 år sedan. Grundstommen är det samma i det förslag som käre Tomas Bodström lade till riksdagen.... Jag valde då det ENDA parti som ÖPPET går ut och vågar ta ställning i dessa frågor, det bör ni också göra... Jag är medlem i och kommer också att lägga min röst på PIRATPARTIET för att vara säker på att mina mänskliga grundlagstadgade rättigheter skyddas.

Micke

Många är ledsna

Många av mina vänner är riktigt ledsna nu. En mycket nära vän till dem har blivit mördad i huvudstaden under helgen och mördaren är gripen. Jag fick inte äran att lära känna denna människa något djupare och knappt ytligt. Men minnet efter ett mycket trevligt samtal i taxin och sen sporadiskt på facebook finns.

Ta nu riktigt god vara på er mina vänner och ni andra ska också se till att ta till vara på era vänner.

Jag lägger upp sången de spelade när jag och denna kvinna åkte i taxin tillsammans. Jag körde och hon var kund.

Kram

Micke

http://www.youtube.com/watch?v=Nw0dbtpWkl0

Irriterad.

Jag är så irriterad så det finns inte ord för det..... Jag hatar sitsen jag sitter i just nu...... Det värsta är att idioten som ska döda mig verkligen är en idiot... Hänger ut allt och alla på nätet utan rim och reson... Anklaga mamman tilll deras gemensamma barn att inte ta hand om barnen så att soc tar dem.... Och vad gjorde han själv, jo han var ute och söp och knarkade upp familjens pengar och sen påstår han att det enbart är moderns fel..... Ja, jävlar - snacka om en orbotat idiot alltså och denne ska yttra sig om rätt och fel?? Tycker snarare att han ska kräla på marken och inte få något utan att behöva tigga om det från folk på gatan...... En jävla parasit som borde utrotas är det... ÄCKEL.

Sharing is caring, caring is sharing, to share is to care, to care is to share

Det är ju ingen hemlighet att vi inom Piratpartiet gick till val till Europaparlamentet med "sharing is caring". Denna rubrik handlar inte om att det ska vara helt fritt att fildela i alla lägen som gemene man verkar tro och framförallt journalister vill få det till att framstå. Det handlar om enormt mycket mera än så.

Det handlar om FRA, Ipred, demokrati, rätten till informationssamhället och om vad kommer sen. Men det handlar också om upphovsmännens rätt att kunna leva på sina verk, vilket jag också förstår att de vill. Det vore ju enormt konstigt annars. Men vad säger vi Pirater? Ingen ska övervakas på nätet eller någon annan stans innan det finns misstanke om brott. Stor skillnad på det och på den massövervakning som sker idag. Vore ju ungefär som att samtliga i Sverige lämnar blodprov (flera gånger om dagen) då det är förbjudet att nyttja narkotika... Alltså en helt annan sak om misstanke om brott finns, men den möjligheten har ju polisen haft i evigheter.

Att bry sig om varandra och våra gemensamma resurser på denna jord är enormt viktigt. Både materiella, miljömässiga, personliga samt finansiella resurser ooch här kommer alltså mitt "caring is sharing" in. Det är inte bra att vi inom I världen förbrukar jordens gemensamma tillgångar på det sätt som vi gör idag utan vi måste hjälpa andra länder också att på olika sätt komma igång med sin produktion av mat och andra nödvändiga saker. För bara tanken på att vi i I världen skulle dra ner på vår konsumtion är absurd, även om det kanske vore det vettigaste.
  • Då har vi detta med miljön och vad vi kan göra där. Ja, en enormt viktig sak är att införa helt gratis kollektivtrafik i hela EU, visst blir den inte gratis, men finansieras på annat sätt än via biljettintäckter. Skattemedel och reklam är två tänkbara saker som man kan använda för att få in pengar till detta. Reklamen tycker jag ska vara den viktigaste inkomstkällan till detta så kan skattepengarna jobba med andra saker. Men det kan säkerligen finnas andra sätt till inkomster också som jag inte kommit på.
  • Men vi också biten av det offentliga systemet där några få tar åt sig en mycket stor bit av kakan. Avskaffa systemet med hyrpersonal inom vården och avskaffa förmåner som tjänstebilar, lägenheter etc. Här kan det sparas enorma summor. Dessutom ska vi avskaffa alla förmåner för fritidspolitiker (enda ersättningen som ska utgå är förlorad arbetsförtjänst samt reseersättning). Våra yrkesverksamma politiker kan ha ett större behov av förmåner, men här ska vi avskaffa dessa 3 månader efter avslutat uppdrag. Det finns ingen anledning att som inom regering och riksdag behålla förmåner och löner livet ut som det gör idag, eller tills pensionsåldern eller vad det nu är - fel är det OAVSETT.

Om vi samtidigt låter flera vara med och dela på kakan "to share is to care" så skulle vårt vackra land kunna bli ännu bättre. Jag tycker att vi ska låta HELA människan ingå i sjukvårds systemet. Inför alltså samma kostnad att gå till Distriktsläkare som till Tandläkare, distriktssköterska som till tandhygienist och akutbesök som akutbesök, specialist tandvård och specialt vård likaså. Det borde inte vara plånboken som styr som man ska ha råd att laga sina tänder i Sverige år 2009, men faktum är att så är faktiskt fallet. Många runt om i Sverige väljer medvetet bort att gå då kostnaden är för stor. Är det meningen att det ska vara så? Det tycker inte jag. Vi måste alla kunna ha den rätten till en frisk kropp, frisk mun och välmående.

I dagens Sverige blir befolkningen allt större och allt äldre. Sjukvården blir allt mera avancerad så också inom hemsjukvården "to care is to share". Detta gör att vi måste tillsammans måste se till att yrken som idag ses som låglöneyrken blir mera attraktiva och det gör man med ökat stimulerade utbildningar och vidareutbildningar samt högre löner. Dessutom måste vi se våra personer som vi tar hand om son individer och inte som paket som är allt för vanligti idag, då allt mer görs under stor tidspress. Dessutom är det tyvärr så att undersköterskor/sjuksköterskor sitter och kör bort tid med bil då våra förtroendevalda har gjort deras geografiska områden så stora. Detta är att ödsla med resurser. De går dessutom på affären och handlar åt dem istället för med dem, frågan är om detta är att utnyttja resurserna på rätt sätt? Det tycker inte jag. Låt personalen ta hand om de som de ska i stället för att göra sådana saker, stimulera socialt etc. Mycket större nytta gjord för pengarna då.

Micke

RSS 2.0