Vaxholmsmålet och försämra strejkrätt för att försvara den svenska modellen.

Fri rörlighet av varor, tjänster och kapital ska ju gälla inom hela den europeiska unionen (EU). Detta är i grund och botten en väldigt bra tanke och inställning om det gällde alla länder och om det inte var en massa undantag till dessa.

Tyvärr så är det ju så att vi inom eu lever efter helt olika levnadsförhållanden i och med att många länder är låglöneländer. De tjänar förvisso bättre idag än de gjorde förr, men tror att de inte skulle ha någon emot att tjäna enligt de svenska normerna. Vem tjänar mest på denna löneskillnad? Jo, som vanligt är det inte den med liten plånbok med kvitton som innehåll utan det är företagsägare och dess toppskickt som tjänar mest på detta.

Den svenska modellen innebär mycket bra för vårt land och för oss arbetstagare. Ett skydd i mångt och mycket, men det förhindrar oss också till att göra vissa saker som att strejka och i och med denna indragning av strejkrätten som varit så har de förstört för enormt många lågavlönade som idag kunde haft det mycket bättre och den största gruppen som vi kan se denna försämring för hittas inom de traditionella kvinnoyrkena samt inom transportsektorn.

Så fort det är dax för våra undersköterskor, skötare eller sjuksköterskor att få lite mera i lönekuvertet så klagas det från sveriges kommuner och landsting att det inte finns pengar till detta och att det nu måste sägas upp folk. Människor som varje dag gör ett enormt bra arbete för att ta hand om våra sjuka och gamla runt om i Sverige. Men det är klart, det kanske inte är så noga med dem?

Sen har vi transport som kan strejka helt tills det kommer till lastbilssidan, tänk vad hemskt och maten, bensinen eller annat inte blir kört ut till oss eller om soporna inte blir tömda i hus och hem eller om papperskorgarna på gator och torg blir för fulla. Det vore ju inte bra om det skulle synas så väl att "småfolket" eller "tjänarna" var missnöjda med något i den "perfekta" "demokratiska" landet Sverige.

Tycker att det saknas en förkämpe för vårt gäng "småfolket" i Sverige. Visserligen har vi fackförbund etc, men det verkar mest vara klubben för inbördes beundran och kliar du min rygg så kliar jag din som gäller i dessa leden mellan facket - politikerna och direktörerna.

Bakbind facken och småfolkets rättigheter i stället för att bry er om oss eller lyssna på oss.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0