Gaza våldtas av USA

Hela omvärlden skiter i Gaza och dess befolkning. Inte bara som man kan läsa om i denna ledare i VF utan detta är ju något som har pågått i flera års tid, egentligen ända sedan andra världskriget. Och anledningen till detta? Jo, det kallas för USA, ekonomiska intressen och allierad i mellanöstern.

Hade organsiationen inom FN varit uppbyggd på ett helt annat sätt än det är idag så hade vi sett en helt annan världsbild också än den som råder. USA hade sin enda allierade i mellanöstern under många år i staten Israel. På senare år har man också fått Syrien samt Saudi arabien. Då USA kämpar emot den muslimska världen så är detta en bra språngbräda för USA. USA har också stärkt sina band med Egyptien så att dessa också stänger in det muslimska folket i Gaza.

Jag kan inte förstå att en organisation som FN kan acceptera att ett land som USA har den enorma makt som de har över FN samtidigt som USA är den som har den största ekonomiska skulden till FN också. Ganska intressant. Mycket käft, inga pengar och en jävla attityd helt enkelt. Skrävlare och förtryckare. Vilket annat land skulle klara sig ifrån brott mot de av FN reglerade krigslagarna än Israel tackvare USA's veto? Är inte detta om något sjukt så säg! Och synen på mänklighetens rättigheter i krig skilljer sig ingenting åt oavsett om den amerikanska presidenten heter Obama eller Bush - samma skrot och korn i grunden.

Vad skulle omvärlden då kunna göra mot detta maktmissbruk. Ja, det är ju massor det. Men tyvärr är ingen intresserad av att lyssna samt att alla alltid är rädda för storebror USA som gör vad de vill. Sjukt, korrupt och fruktansvärt - länge leve våra mänkliga rättigheter.

Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0