Skit och vatten

Ja, det sägs att när Rv 61 drogs om förbi Åmotfors, ja då ska visst kommunen ha tvingat de boende i södra By att ansluta sig till det kommunal vatten och avloppsnätet. Oj, vad fel en del man kan ha när det gäller uppgifter i denna fråga.

Dessa hus som de pratas om (tror det är 5 i antalet) har länge haft problem med sitt vatten och avlopp. Avloppet har varit under all kritik då reningen av vattnet inte fungerat som det ska. Man har varit tvungen att använda vissa tvättmedel som inte orsakar "så" stora skador på vattnet i sjön som ligger precis intill. Visserligen är det ju en bra sak att man använder miljövänligare tvättmedel, men ännu bättre om avloppet fungerar. Vattenkällan som de använt har inte haft det mått som den borde heller. Sommartid har kommunen fått bjuda dem på vatten och pumpa ner vatten i källan åt dem.

Ja, att påstå att detta var en tvångsanslutning är fel. Det borde ju snarare ha setts som en barmhärtighetsåtgärd. Dessutom tycker jag att det var en lämplig tidspunkt att göra det på, när ändå det var maskiner på plats och en massa jordmassor flyttade. Lika bra att passa på då kostnaderna blir lägre att göra mycket på en och samma gång i stället för att skicka maskinerna dit vid ett senare tillfälle.

Micke

Kommentarer
Postat av: skärpning

I "Cyberbuddahs" utläggning med rubr. "Skit och Vatten" visas vad felaktiga uppgifter och förutfattade meningar innebär.

Vad gäller va i Södra By anslöts mellan 15 och 20 fastigheter till en kostnad av drygt 100.000 per skalle. Man hade tidigare en kollektiv färskvattenkälla som fungerade. Denna löstes in för en spottstyver av kommunen. Det rimliga hade naturligtvis varit att: Eftersom kommunen initierade ett projekt som innebar att man förlorade sin källa skulle ett nytt alternativ ha finansierats av dem.

Dessutom har någon fastighetsägare belastats med inköp av avloppspump, trots anslutning till det kommunala nätet. En fastighetsägare accepterade inte Eda Kommuns "tvångsstyre" utan finansierade själv kostn. för sitt avlopp.

Arbetet med va påbörjades för styvt fyra år sedan och är ännu inte, på långt när klart. Avloppet från någon fastighet rinner orenat ut i Bysjön. Avloppsledningar har grävts ner på så bristfälligt sätt att de förskjuts ut i sjön. Någon tomt är så skövlad att fastighetsägare reser krav på kommunen.

Någon fastighetsägare fick nedsatt kostnad för anslutning. Kallas det demokrati?

Jag tror det var år 2003 (eller 2004) som kommunen fattade beslut om att anslå 4,5 milj. till detta projekt. Vad har det kostat?

Mera:

Anledningen till att Eda Kommun "pumpade vatten" till källan i S:a By var att man borrade vattentäkter vid reningsverket i Vittensten. Detta orsakade att vattennivån i källan i Södra By sjönk, 20-25 m. Kommunen tvingades då att investera i en ny och starkare pump för villaägarna. Dessutom drog man en färskvattenslang över viken, från reningsverket till S:a By. Vad kostade detta??

Du snackar vidare om att förflyttning av maskiner kostar. Under de fem år som gått har säkerligen maskiner flyttats till och ifrån S:a By, ett tjugutal gånger och flera blir det.

Kontentan av ovanstående blir att:

Ska "Cyberbuddhas" blogg drivas är det av största vikt att du håller dig till kalla fakta och inte seglar omkring som en vindflöjel med osakliga uppgifter. Du måste väl själv förstå det idiotiska att försöka styra åsikter på det sätt som du gör?

2009-12-30 @ 11:53:39
Postat av: Mikael Ensson

Sorry, fel av mig. Detta var mera än jag visste.

2009-12-30 @ 12:11:55
URL: http://cyberbuddha.blogg.se/
Postat av: Dalmas

Ja, vilket du har i det mesta. Tyvärr. Då menar jag som sagt inte illa.

2009-12-31 @ 22:36:07
Postat av: Mikael Ensson

Tyvärr så skrev jag inte detta med en gång.När vi satt på möte med arbetarkommunen och fick besked om att tekniska nämnden funderade på att göra detta i samband med ombyggnaden av Rv 61 så sade tyvärr inte dåvarande ordförande i tekniska nämnden Bjarne Svendserud någon om detta.Vi fick reda på att det skulle röra sig om 4 - 5 hushåll, ingenting om det nu skrivna om varför vattnet är som det är och inte heller om avloppet. Visst anslutningsavgiften hade man kunnat göra någonting åt om bara ALL information hade kommit fram. Men det är väll det som kallas för makt, att inte säga allt.

2010-01-01 @ 10:29:43
URL: http://cyberbuddha.blogg.se/
Postat av: Skärpning

Jag vill ha en bekrftelse från dig Micke!

Lova att du aldrig mer slaskar omkring med uppgifter som är så fundamentalt felaktiga som i det här fallet.

Gör du det framstår du som ytterligare en som genom okunskap och förhastade beslut raserar vår kommun.

Önskar också att du tar dig en tur till Södra By. Tala med folk där. Se på hur det ser ut på flera av villatomterna. Kom sedan tillbaka och ge din redogörelse av de erfarenheter du får ut av detta.

Ge också din syn på kommunens agerande.

2010-01-02 @ 18:54:46
Postat av: Mikael Ensson

Som jag tidigare skrivit så refererade jag till vad jag hörde på mötet för ex antal år sen. Sen att allt inte kom fram där, ja det ogillar jag. Men jag tänker inte knata runt i by utan förlitar mig på det som har skrivits här.

Vad jag tycker om kommunens agerande - FEL, tycker jag och jag tycker det är åt helvete att de inte berättar allt som nämndordförande ska göra på mötet. Frågan man nu då bör ställa sig, vad kan man göra åt saken så att det blir bra? Vet ej, men någon vet säkert.

2010-01-02 @ 19:22:25
URL: http://cyberbuddha.blogg.se/
Postat av: Ifrågasättande.

Du har kastat handduken nu "Buddah". Nu är det opp till dig att ta reda på fakta i fallet. Du bör också redogöra för dessa på din bloggsida. Du tror väl inte att det går att komma undan med överslätande beskyllningar på nämndordföranden och politiker. Du "knatade" i alla fall iväg till mötet där du fick de felaktiga redogörelserna. Likaväl kn du väl knata iväg till fasstighetsägare som drabbats, visa lite intresse och sedan lämna en redogörelse. Gå till första fastighetsägare där du ser att tomten ser ut som en potatisåker. Det är inga problem även om marken nu täcks av snö.

Att dessa far med osanning borde du väl ha utgått ifrån. Det ligger alltid en hund begraven i Eda!

2010-01-03 @ 16:07:07
Postat av: Ifrågasättande.

Du har kastat handduken nu "Buddah". Nu är det opp till dig att ta reda på fakta i fallet. Du bör också redogöra för dessa på din bloggsida. Du tror väl inte att det går att komma undan med överslätande beskyllningar på nämndordföranden och politiker. Du "knatade" i alla fall iväg till mötet där du fick de felaktiga redogörelserna. Likaväl kan du väl knata iväg till fastighetsägare som drabbats och visa lite intresse och sedan lämna en redogörelse. Gå till första fastighetsägare där du ser att tomten ser ut som en potatisåker. Det är inga problem även om marken nu täcks av snö.

2010-01-03 @ 16:08:55
Postat av: Mikael Ensson

Hmm, har ingen anledning till att försöka "komma undan". Så visst, antar din utmaning i mån av tid. Är ju som vanligt, någon annan som ska redovisa fakta, folk är för lata för att stå för sina åsikter. Men jag ska knata mig dit och höra mig för. Hoppas bara på att det finns papper på allt från berörda parter. Ska nog leta upp bevis. Redovisning av fakta kommer i ett senare blogg inlägg kallat skit och vatten 2 eller något sånt. Men, som sagt tycker att det är enormt konstigt att denna fråga är en fråga där ni inte vågar skriva ut era namn på, skit samma det också. Men är som vanligt i eda kommun det.

2010-01-03 @ 16:56:43
URL: http://cyberbuddha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0