Feminismen död, hoppas jag

Här har ni en artikel skriven på aftonbladet.se.

Jag har under en längre tid varit trött på allt feministiskt dravvel som finns i vårt samhälle. Jag tycker nämligen inte att en kvinna ska ha förtur till något bara för att hon är kvinna. Ja, det enda hon ska ha förtur på är barnafödandet då det biologiskt är hennes uppgift. Men varför ska hon ha andra fördelar pga sitt kön? Jag hittar ingen som helst anledning till det.

Det finns så många orättvisor i vårt land som vi måste bekämpa. Tyvärr är det fortfarande så att en majoritet av vårdnadstvister avgörs till kvinnors fördel, även om det har blivit enormt mycket bättre. Varför ska det vara så? Varför ska det kvotteras in kvinnor i styrelser och på olika listor över förtroendevalda bara för att de är kvinnor? Det är så värdelöst, så det finns inte ord för det. Sen ska det kvoteras in kvinnor på olika mansdominerande yrken bara för att de är kvinnor?

Hmm, vem kan tycka att det är könet som är den viktigaste egenskapen och inte kunskapen, föräldraskapet etc? Lika lite som att jag tycker att kvinnor ska ha fördelar så tycker jag självklart inte att män ska ha det heller bara för att de är män. Vi ska alla ha anställningar, förmåner och andra förutsättningar som är lika. Men är detta en möjlighet? Nej, faktiskt inte. Det finns många arbeten som män klarar av bättre än kvinnor och det finns andra yrken som är ämnade för kvinnor, bättre än män. Nu pratar vi självklart i generella termer och det finns undantag åt båda hållen. Men det viktigaste är fortfarande inte vad vi har mellan benen, utan det viktigaste är hur vi är som personer. Fram för jämställdheten på alla plan, både för män och kvinnor.

Micke

Kommentarer
Postat av: Dalmas

Feminismen står för den totala jämlikheten så kalla inte feminismen för dravel, du säger emot dig själv.http://sv.wikipedia.org/wiki/Feminism#Anarkafeminism

2010-01-01 @ 19:54:30
Postat av: Mikael Ensson

Intressant att se att det fortfarande finns folk som stångas med det gamla och inte vill att män ska ha samma rätt till sina barn som kvinnor.

2010-01-01 @ 20:07:40
URL: http://cyberbuddha.blogg.se/
Postat av: Mikael Ensson

http://blogg.schyman.se/?p=278

2010-01-02 @ 19:30:14
URL: http://cyberbuddha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0